Silifke Küçükler Satranç Şampiyonası Tamamlandı

Silifke Belediyesi, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Silifke Küçükler Satranç Şampiyonası tamamlandı.

Şampiyonanın tamamlanması dolayısıyla Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu arada, derece girenlerin 25-31 Ocak 2014 tarihlerinde Antalya'da yapılacak olan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıkları bildirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu İçel İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, yaptığı açıklamada, spor ve eğitimin çocukların gelişmesinde önemli rol üstlendiğini söyledi.

Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmasında sporun büyük öneminin olduğunu ifade eden Ercan, şöyle devam etti:
"Bu tablo bizlere mutluluk veriyor. Çocuklarımız bizlerin en değerli varlığı. Bu bakımdan gördüğümüz tabloyu çok önemsiyoruz. Biz çocuklarımızın çok iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Bunun içinde mutlaka spor da olmalı. Sporu yakından incelediğimizde çok küçük yaşlarda alışkanlık edinilmesi gereken bir olay olduğunu görüyoruz. Spor kişiyi geliştirmede en önemli bir uğraş. Tabi bunu eğitimle birleştirdiğimizde daha güzel sonuçlar elde ediliyor. Biz satranç sporunun Silifke'de geliştirilmesi için çalışıyoruz."
Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Mehmet Coşkun da şampiyonaya 127 sporcunun katıldığını kaydetti.

Kaynak: AA