Adana'daki Silahlı Kuyumcu Soygunu

Merkez Seyhan ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı silahlı kuyumcu soygununa karışan 2'si çocuk, 5 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nnde görülen ve çocuk suçlular bulunduğu gerekçesiyle basına kapalı yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Ferman A, Abdullah A, Kemal T, A.G. ve D.Ö. ile avukatları hazır bulundu.
Sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalarını alan mahkeme, duruşmaya gelmeyen tanıkların da hazır edilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.
Duruşma salonu dışına çıkarılan mağdur ve müştekiler sanık avukatlarına saldırdı. Polisin cop ve biber gazı kullanarak müdahale ettiği arbede sırasında adliyede bulunan birçok kişi de biber gazından etkilendi.
Merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde, Hakkı Baygın'a ait kuyumcu dükkanına gelen silahlı ve kar maskeli 4 kişi, altınları alıp kaçmak istedikleri sırada kendilerine engel olmaya çalışanlara pompalı tüfekle ateş açmış, kuyumcuda çalışan baba ve yandaki kuaför dükkanını işleten oğlunun da aralarında bulunduğu 6 kişi yaralanmış, Ali Can Aytaş ve oğlu Mahir Aytaş hastanede hayatını kaybetmişti.
Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, sanıklar için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 21'er yıl hapis cezası istenmişti.
Kaynak: AA