Makü'nün 2014 Yılı Bütçesi 88 Milyon 774 Bin Lira

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) 2014 yılı bütçesinin 88 milyon 774 bin lira olduğunu bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümeti tarafından 2006 yılında kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin, kurulduğundan bu yana hükümetin hazırladığı bütçelerden önemli ve yeterli desteği aldığını kaydetti.

Üniversitenin fiziksel ve bilimsel açıdan büyüdüğünü herkesin yakından gördüğünü ifade eden Özçelik, özellikle yatırıma ayrılan bütçelerin yanında yıl içerisinde Kalkınma Bakanlığından talep ettikleri ek ödeneklerin de gelmesinin üniversitenin eksikliklerinin giderilmesinde büyük rol oynadığını anlattı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin Türkiye'deki üniversiteler arasında sayılı yere gelebilmesi için Burdur'daki üniversite camiasınına büyük sorumluluklar düştüğüne dikkati çeken Özçelik, gayretlerinden dolayı başta MAKÜ Rektörü olmak üzere öğretim elemanları ve çalışanlara teşekkür etti.
Özçelik, açıklamasında şunları kaydetti:
"2014 yılı genel bütçeden ayrılan toplam ödenek 88 milyon 774 bin liradır. Sermaye ve hazine yardımı olarak yatırımlarda kullanılmak üzere 28 milyon lira ödenek Mehmet Akif Ersoy Üniversitemize kazandırılmıştır. Bu vesile ile bütçe görüşmeleri sırasında oylarıyla destek veren AK Parti milletvekillerine çok çok teşekkür ediyorum. Muhalefetin 2014 bütçesine karşı olduğu bütçe görüşmelerinde görülmektedir. Kamuoyuna selam ve saygılarla."
Kaynak: AA