Bacağını Kaybeden Suriyeli Protezle Yürüyecek

Suriye'deki iç savaşta bacağını kaybeden Ahmet Hacıömer'e, MAZLUMDER Kayseri Şubesinin desteğiyle protez bacak takıldı.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in Azez kentinde ailesiyle yaşayan 23 yaşındaki Hacıömer'in evlerinin bombalanması nedeniyle sol bacağını diz altından kaybettiğini söyledi.

Hacıömer'in ailesiyle Türkiye'ye sığındığını anlatan Taş, "Kilis'te ev tutup yerleşmişler. Dernek olarak zaman zaman Suriyeli sığınmacıları Kayseri'ye getirerek burada tedavi ettiriyoruz. Hacıömer'in de protez bacağa ihtiyacı olduğu için kentimize getirdik. Gönüllülerimizin ve esnafımızın da desteğiyle kendisine protez bacak takılmasını sağladık. Bir süre koltuk değneğiyle yürüyecek, daha sonra değneğe de ihtiyacı kalmayacak" diye konuştu.


- 14 Suriyeliye protez kol ve bacak takıldı

Taş, tedavi olan sığınmacıların pek çoğunun ülkelerine dönerek mücadelelerine devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Bugüne kadar 14 Suriyeli sığınmacıya protez yardımında bulunduk. Kimisinin kolu, kimisinin bacağı yoktu. İçlerinde çocuk yaşta olanlar da vardı. Burada misafirhanede ağırladığımız yaralı Suriyeliler, Kayserili yardımseverlerimizin desteğiyle kol ve bacaklarına kavuşuyorlar. Tedavisi tamamlanan pek çok Suriyeli, ülkelerine dönerek Esad zulmüne karşı koymaya devam ediyor. Özellikle genç erkekler, protezlerine rağmen ülkelerine tekrar dönüyor. Tek umutları bir gün ülkelerindeki zulmün sona erecek olması. Hacıömer bugün ailesinin bulunduğu Kilis'e dönecek."
Hacıömer de kendisine protez bacak takılmasını sağlayan yardımseverlere teşekkür etti.
Kaynak: AA