Barınak Ocak Ayında Hizmete Açılacak

Adapazarı Belediyesi tarafından Emirdağ’da 10 dönümlük arazide yaptırılan sokak köpekleri barınağı 2014 Ocak ayında hizmet vermeye başlayacak.

Barınak Ocak Ayında Hizmete Açılacak

Sokak köpeklerinin tamamen doğal bir alan içerisinde yaşayacağı barınak idari bina ve işçi binaları da bulunacak. Yaş gruplarına göre ayrılacak hayvanlar için farklı bölmeler bulunuyor. Analı Yavrulu bölmelerin de bulunduğu barınakta bakıma muhtaç yavru hayvanlar annelerinden ayrılmayarak ve yaşam odalarında kalacaklar.

Hayvan Barınağı ile ilgili bilgi veren Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, “Belediyemizin yaptırdığı barınak bölgenin en iyi barınağı olacak. Tamamen doğal ortamda yaşayacak hayvanlar için her zaman bir veteriner hekim bulundurulacak. Doğal ortamdan çıkarılmadan sadece etrafı tel örgülerle örülen hayvan barınağında yağmurlu havalarda korunmaları için yaşam odaları bulunuyor.2 Ocak tarihinden itibaren sokak hayvanlarının sağlıklı bir ortamda yaşamaları ve evcilleştirilmeleriyle ilgili faaliyetlerimize başlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA