Hayvan Üreticisi Sebahattin Alan, Yetkililerden Yardım Bekliyor

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Aksütlü köyünde hayvan üreticiliği yapan Sebahattin Alan, hazine arazisi üzerine yaptığı evin Nisan ayına kadar yıkılmaması için yetkililerden destek bekliyor.

Hayvan Üreticisi Sebahattin Alan, Yetkililerden Yardım Bekliyor

Boztepe Recai Kutan Barajı’nın yapımı nedeniyle evi yıkılan Sebahattin Alan, hayvan üreticiliği yapması nedeniyle köyünden ayrılamadı. Bir süre 2 çobanı ve ailesiyle birlikte çadırda kalan Alan, daha sonra hazine arazisi üzerine 100 metre karelik bir ev yaptı. Ancak Hekimhan Kaymakamlığı evin 16 Aralık Pazartesi günü yıkacağını Alan’a iletti.

Yetkililerden Nisan ayına kadar müsaade etmelerini isteyen Sebahattin Alan, süre dolduktan sonra evi kendi elleriyle yıkacağını söyledi.

Alan, gidecek yeri olmadığı için köyde kaldığını ifade ederek, “Boztepe Recai Kuran Barajı’nın yapımı nedeniyle evlerimiz yıkıldı. Ben hayvancılık yaptığım için gidemedim. Geçen yıl zor şartlar altında 2 çobanım ve ailemle birlikte çadırda yaşadım. Bu sene hazine arazisi üzerine 100 metre karelik bir ev yaptım. Hekimhan Kaymakamlığına, “Bunun oturacak evi var” diye yanlış bilgi verilmiş. Kaymakamlıkta konuyu Valiliğe iletmiş. Bana Pazartesi günü evini yıkacağız dediler. Benim gidecek bir yerim yok. Yetkililerden Nisan ayına kadar müsaade istiyorum” dedi.

Hayvanlarının olması nedeniyle gidecek yeri olmadığını kaydeden Alan, “Bana Nisan ayına kadar müsaade edilirse, evi kendi ellerimle yıkacağım. Bu kış ayında gidecek yerim yok. Bu kadar hayvanı ne yapayım? Bu noktada yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA