Enerji Bir-sen Genel Başkanı Tonbul Açıklaması

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Bakanlığın memurlar iş yapmıyor dediği kurumda, personel yetersizliğinden dolayı bazı illerde ölçü ve ayar denetimlerinin zamanında yapılamadığını söyledi.


Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul, Bakanlığın memurlar iş yapmıyor dediği kurumda bazı illerde, personel yetersizliğinden ölçü ve ayar işlerinin zamanında yapılamadığını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde görev yapan ölçü ayar memuru sayısının yetersiz olduğunu, mevcut personelin yapılması gereken denetimleri zamanında yetiştiremediğini bildirdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının her yıl yüzlerce yeni personel alımı yaparak çalışan memur sayısını artırdığını belirten Genel Başkan Tonbul, Söz konusu kurumların, her ne hikmetse istihdam ettikleri bu memurları çalıştıramadıklarından dert yandığını söyledi.

Tombul, yine bu kurumların kendileri tarafından yapılması gereken denetim ve kontrol işlerini diğer kurumlar aracılığıyla veya taşeron firmalar eliyle yaptırmak suretiyle kurumlarını verimsizleştirerek pasif hale getirdiğini vurguladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen ölçü ayar memurlarının illerde denetim ve kontrol işlerini yürüttüğünü belirten Tonbul, şöyle devam etti:
''Halkın doğru alışveriş yapmasını sağlayan ölçü ayar aletlerinin, ayarlarının zamanında ve doğru bir şekilde yapılamamasının vebali yeterli personel atamayan idarecilerdedir.''
Bakanlık ve taşra teşkilatında toplamda 250 civarı ölçü-ayar memur olduğunu kaydeden Tonbul, kuruma en az 500 ölçü ayar memuru alınması gerektiğini söyledi.

İllerdeki Ölçü Ayar Memurunun yetersizliğinden dolayı bu yılki işlerin yetiştirilemediğine vurgu yapan Tonbul, iş yükünün azaltılması ve işlerin hızlanması için bakanlığın bir an önce bu kadroya alım yapması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan Tonbul şunları söyledi:
''Taşrada çalışan personelin, eleman yetersizliğinden dolayı birçok sorunla karşılaşmakta ve kimi zaman resmi tatillerde dahi çalışmak zorunda kalmaktadır. Bazı İl Müdürlüklerinde sadece bir adet Ölçü Ayar Memuru kadrosunun olması sebebiyle izne çıkan memura yerine bakacak kimse bulunmamaktadır.Buda işlerin yığılmasına neden olmaktadır. En azından bu kadronun yedeğinin olması personel azlığı ve izinlerden dolayı oluşan iş birikimini azaltacaktır.''
Kaynak: İHA