Çerkezler Rusya'yı Protesto Etti

"Çerkesya Yurtseverleri" isimli grup, Rusya'nın Soçi şehrinde yapılacak olimpiyatları istemeyen Çerkez gruplarına yönelik polis operasyonlarını protesto etti.

Rusya Federasyonu İstanbul Konsolosluğu önünde eylem yapan Çerkezler, Rus hükümetinden Çerkez problemini çözmesini istedi.
İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik "Çerkesya Yurtseverleri" isimli grup Soçi'de yapılacak olimpiyatları istemeyen Çerkez gruplarına yönelik polis operasyonlarını kınadı.

Çerkesya Yurtseverleri adına basın açıklaması yapan Jade Wumar, "Çerkeslerden arındırılmış bir Çerkes toprağı olan Soçi şehrinde, Rusya 2014 Kış Olimpiyatları'nı düzenleyecektir. Çerkesler ise buna muhalefet etmekte, Rusya'dan Çerkes Problemini çözmesini talep etmektedir. Sadece bu nedenlerden dolayı, Rus güvenlik servisleri, Çerkesya aktivistlerine karşı geniş çaplı hukuk dışı operasyon düzenleyerek evlerinde arama yapmışlar ve aktivistleri de hukuksuz bir şekilde gözaltına almışlardır. Rus İmparatorluğunun Çerkes politikası en ufak bir değişiklik göstermedi. Bugün bile eğer söz konusu olan Çerkesler ise, Rusya her türlü hukuksuzluğu ve baskıyı uygulamaktadır '' şeklinde konuştu.

Çerkesya Yurtseverleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA