Yılkı Atlarına Kar Motoruyla Yem Servisi

Bolu Dağı'nın gezginleri olan "Yılkı Atları" için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kar motoruyla yem bırakıldı.

Bolu Dağı'nın At Yaylası mevkinde beş gündür aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı.
Yaylada bulunan "Yılkı Atları" olarak bilinen yabani atların açlık ve soğuk hava nedeniyle telef olmaması için Bolu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.
Ekipler tarafından arazi aracına yüklenen saman ve yemler yaylanın yakınlarına kadar taşındı. Arazi araçlarının kara saplanmasının ardından samanlar ve yemler kar motorlarıyla atların yaşadığı alana götürüldü.
Ekipler tarafından yemlerin bırakılacağı alanlardaki karlar temizlendikten sonra samanlar ve yemler belirlenen bölgelere bırakıldı. Yemlerin bırakılmasının ardından bölgede yaşayan 50'den fazla yılkı atı saman ve yemlerden yemek için toplandı.
Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, ağır kış şartları nedeniyle yabani hayvanların telef olmaması için yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, "At Yaylasında kış şartlarının çetin geçmesi nedeniyle ekiplerimiz tarafından bölgeye yabani atların yemesi için saman ve yem bırakıldı. Bu çalışmamız kış mevsimi boyunca devam edecek. Yabani atlarımız ekiplerimiz tarafından sık sık kontrol edilmekte. Bundan önceki yıllarda yaşanan telef olayının yaşanmaması için her türlü önlem alındı" diye konuştu.

Akay, Abant, Gölcük, Yedigöller ile belirlenen bölgelerde yaşayan geyik, karaca, kurt, tilki gibi yabani hayvanlar için de yem bırakma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

At Yaylasında yaşayan yabani 14 at, geçen yılın ağır kış şartlarında açlık ve soğuk hava nedeniyle donarak telef olmuştu.
Kaynak: AA