60'lık Dede, Torunlarıyla Tekvando Öğreniyor

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde açılan tekvando kursuna iki torunuyla katılan 60 yaşındaki Mustafa Çilingir, görenlerin dikkatini çekiyor.

Üzümlü Halk Eğitim Merkezince Hükümet Konağı'nın bodrum katındaki salonda aralık ayı başında açılan kursa katılan 30 kişiden biri olan Çilingir, torunları Esilay (6) ve Talha Batuhan Erdem (12) ile tekvando tekniklerini öğreniyor.
Torunlarına ve kursa katılan diğer çocuklara azmiyle örnek olan Çilingir, sporun yaşı olmadığını herkese gösteriyor. Haftada 3 gün kursa katılan Çilingir, hem sağlığını koruyor hem de hoşça vakit geçiriyor.
Emniyet teşkilatında yıllarca bekçi olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Çilingir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yaşından itibaren spor yaptığını belirterek, 60 yaşında olmasına rağmen tekvandoya ilgisi dolayısıyla kursa katıldığını söyledi.

Sporcuların "dede" diye hitap ettiği Çilingir, "İlçede kurs açıldığını duydum ve hemen yazıldım. Spor yapmak çok güzel, kendimi genç hissediyorum. Kahvehane köşelerinde sigara ve çayla vakit geçireceğime burada gençlerle spor yapıyorum. Sporun yaşı olmaz. Torunlarımla kursa gelip, onlarla spor yapıyorum. Çocukların şevki artıyor, ben de bir anda yaşlılığımı unutuyorum, kendimi onlar gibi hissediyorum" diye konuştu.

Spor yapmasına şaşıranlar olduğunu dile getiren Çilingir, "Çevremdeki insanlar, bazen gülüp geçiyor, bazen takdir ediyor, bazen de gerçekten sporun yaşı olmaz diyor. Bu yaşta spor yapmak hiç zor olmuyor. Aksine spor yaptıkça vücudum, adalelerim daha gelişiyor, vücut daha da açılıyor" dedi.

Tekvando eğitmeni Ayhan Canbaba (23) ise Çilingir'in kursiyerlere örnek olduğunu dile getirerek, "Buraya gelmesi, bizimle, çocuklarla beraber olması, antrenman yapmamız güzel bir şey. Çocuklar onu görünce daha da heveslenip çalışıyor. İlk geldiği zaman şaşırmıştım. Kapıdan içeri girdiğinde çocuklar da şaşırdı. Spor yapınca herkes heyecanlandı. Kendisi antrenmanları hiç kaçırmaz. Herkesten önce geliyor, burada kültürfizik hareketlerini yapıp herkese örnek oluyor" diye konuştu.

Kursiyerler ise 60 yaşındaki Mustafa Çilingir'i örnek aldıklarını belirterek, hiçbir zaman sporu bırakmayacaklarını ifade etti.

Tekvando kursunun 3 ay süreceği belirtildi.
Kaynak: AA