2013'ün ‘öne Çıkanı’ Çankaya Belediyesi

Medya Takip Merkezi (MTM), 1 Ocak-30 Kasım tarihleri arasında Ankara gündeminde en çok konuşulan yerel yönetimleri analiz etti.

Araştırmaya göre, Ankara basınında öne çıkan ilçe belediyesi Çankaya olurken, Yenimahalle ve Mamak Belediyeleri onu izlediler

Hazırlanan raporda Ankara basınında en fazla konuşulan yerel yönetimleri mercek altına aldı. Ankara’da yayın yapan yerel gazete ve dergiler üzerinden hazırlanan araştırmaya göre, yerel belediyelerle ilgili basında toplam 47 bin 853 haber yapıldı.

Araştırmaya göre, Çankaya Belediyesi basında en çok adı geçen belediye oldu. Devlet kurumları, okullar ve yurttaşların ortak kullanım alanlarını asfaltlama çalışmalarıyla gündemde geniş yer bulan belediye, mevcut parkların düzenlenmesi ve yeni parklar oluşturmasıyla da yerel basında öne çıktı. Çankaya Belediyesi toplam 8 bin 923 haber ve yazıya konu edildi.

01 Ocak-30 Kasım tarihlerini kapsayan raporda, Ankara basınının en çok söz ettiği diğer bir yerel yönetim, Yenimahalle Belediyesi oldu. Belediyenin basında en fazla konuşulduğu haberleri arasında, Ankara 1. Lig şampiyonu Yenimahalleli yüzücülerin, olimpik kulaçlar yarışları, Milli takım seçmeleri ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma özel yarışlarında rekorlar kırması öne çıktı. Yenimahalle Belediyesi, toplamda 8 bin 719 haber ve yazıyla konuşuldu.

Bu yılın 11 aylık döneminde gazete ve dergilere en çok konu olan bir başka yerel yönetim ise Mamak Belediyesi oldu. Binlerce vatandaşın ayağına ücretsiz sağlık ve evde bakım hizmeti götüren belediye, kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü evde sağlık hizmetleriyle adından sıkça söz ettirdi. Belediye toplamda, 5 bin 849 haber ve yazıda yer aldı.

Rapora göre, toplamda 4 bin 622 haber ve yazıyla basına konu olan Altındağ Belediyesi, aynı periyotta basının en çok yer verdiği yerel yönetimler arasında yerini alırken, onu 4 bin 592 haber ve yazıyla Keçiören Belediyesi izledi.
Kaynak: İHA