-başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Açıklaması

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa'dan Habur'a kadar bütün yolun kontrollü olarak çift yönlü ulaşıma açıldığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı kapanan yolların açılması ve mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için AFAD'ın koordinasyonunda ilgili tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlar tarafından başlatılan çalışmaların kesintisiz olarak devam ettiği belirtildi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakanlık AFAD Başkanı Fuat Oktay ve Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu'nun, beraberindeki yetkililerle çalışmaları koordine etmek ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek üzere Diyarbakır'a gittiği hatırlatıldı.
AFAD'ın koordinasyonu ile mahsur kalan vatandaşlara 25 bin 200 kumanya, 11 bin 900 ekmek, 500 vücut ısıtıcısı dağıtıldığı aktarılan açıklamada, 5 bin battaniyenin de ihtiyaca göre bölgede dağıtımının sürdüğüne işaret edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Yol açma faaliyetlerinde, 54 binek/pikap, 77 kamyon, 75 greyder, 69 yüklenici, 5 rölatif, 68 kar makinası, 25 tuz makinası, 8 dozer, 1 çekici, 11 kepçe, olmak üzere toplam 393 araç görevlendirilmiştir. Bölgede ayrıca 30 paletli ambulans ile 3 adet kar aracı görev yapmaktadır. Yol açma faaliyetlerine bin 179 personel ile devam edilmektedir. Başbakanlık AFAD'ın koordinasyonunda yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucu 419 vatandaşımız kurtarılarak, güvenli bölgelere tahliye edilmiştir. Şanlıurfa'dan Habur'a kadar bütün yol kontrollü olarak çift yönlü ulaşıma açılmıştır. Mardin'de 3 spor salonu, ihtiyaç halinde vatandaşlarımızın barınması için hazır hale getirilmiştir. Başbakanlık AFAD tarafından gelişmeler 7/24 takip edilmektedir."
Kaynak: AA