Manisa'da Kayıp İlkokul Öğrencisi Bulundu

Saruhanlı ilçesinde 3 gün önce kaybolduğu bildirilen ilkokul 5. sınıf öğrencisi Doğuş Kayalar'ın (11), Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda olduğu ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğuş Kayalar'ın iki gündür yuvada olduğunu belirtti.

Çocuğun kaybolduğundan haberdar olmadıklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:
"Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürümüz bana geldi, kayıp olduğunu televizyondaki bir programdan öğrendiği Doğuş Kayalar'ın iki gündür bizde olduğunu ifade etti.

Bu çocuk daha önce savcılık kanalıyla bize gelmişti. Bir süre burada kaldı. Daha sonra biz bu çocuğu ekonomik destek sağlamak şartıyla ailesinin yanına verdik. Doğuş Kayalar iki gün önce ayağında terlikle Saruhanlı'dan Manisa'ya kadar yürüyerek kurumumuza gelmiş. Görevli arkadaşlarımız çocuğu yuvaya almışlar ve çocuğun burada olduğu bildirmek için annesinin bize verdiği iki telefon numarasını aramışlar ancak her iki telefona da ulaşılamamış. Şu an çocuk bizde, bir problem yok. Bugün ya da yarın ailesi gelince çocuğu teslim ederiz. Aile, çocuğun bizde olabileceğini bilebilir, bize sorabilirdi. Biz onları aradık ancak ulaşamadık. Birkaç gün içinde çocuğu alıp evine götürmeyi planlıyorduk."
Bu arada çocuğun annesi Nazmiye ile üvey babası Erdal Patır'ın, Doğuş'un yuvada olduğunu katıldıkları televizyon programının canlı yayınında öğrendiği belirtildi.
Kaynak: AA