Kırıkkale'de İlkyardım Eğitimleri Devam Ediyor

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yahşihan ilçesinde ilkyardım eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yahşihan Kaymakamlığı Konferans salonunda düzenlenen ilkyardım eğimine, kaymakamlık çalışanları ve vatandaşların katıldığı belirtildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, yaptığı açıklamada, insanların, yaşamları boyunca her an, ilkyardım gerektiren durumlarla karşılaşabileceğini dile getirdi.
Zamanında yapılacak ilkyardımla hasta ya da yaralının yaşamının kurtarılabileceğine dikkat çeken Dr. Uzun, şunları kaydetti:
"Acil müdahale gerektiren durumlarda birkaç saniyelik bir gecikme bile hastanın yaşamla ölüm arasındaki durumunu etkileyeceğinden, ilkyardımcı yapacağı uygulamaları geciktirmeden sürdürmek zorundadır.
Bilindiği üzere trafik kazalarına her yıl binlerce kurban verilen bir ülkede yaşıyoruz. Bunun yanında iş ve ev kazaları, şiddet olayları, deprem ve afetler nedeniyle oluşan kayıplar da küçümsenmeyecek sayıdadır. Trafik kazalarında ölümlerin yüzde 50'si ilk 10 dakika içinde gerçekleşmektedir. Kaza sonrası ilk 5 dakika içinde yapılacak olan doğru ve yerinde ilkyardımla ölümlerin yüzde 50'sinin önlenebileceği istatistiksel olarak bilinen bir gerçektir. Bunun için doğru ve yerinde yapılan ilkyardımın nedenli önemli olduğu aşikardır. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunmak, kaza ve yaralanmalarda sağ kalımı arttırmak, kalıcı sakatlanmaları en aza indirmek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için ilkyardım eğitimini yaygınlaştırmak gerekmektedir."
Dr. Uzun, teorik bilgilerin uygulamalarla desteklendiği eğitimin sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlara sertifika verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA