Doğu Karadeniz, Kış Turizminde Atağa Kalkmak İstiyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, "Doğu Karadeniz'de özellikle Uzungöl-Ovit ekseninde kış turizmini geliştirmek istiyoruz" dedi.

Kaldırım, yaptığı açıklamada, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun da bulunduğu bir heyetle Soçhi'ye giderek, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapılacağı tesisleri ve yörenin kış turizmi altyapısını incelediklerini anlattı.
Gezilerinde gerek kamu kurumları, gerekse ticaret ve sanayi odası gibi kurumların bu organizasyona yaklaşımlarını da gördüklerini anlatan Kaldırım, "Sochi ile Trabzon arasında çok yoğun bir ticari ilişki var. Kapıların açılması ile 1990'lı yıllarda başlamış bir ilişki bulunuyor. Trabzon ve Sochi arasında belediyelerimiz, ticaret ve sanayi odalarımız kardeş kent. Bu, ilişkilerin geliştirilmesi ve daha ileriye taşınması açısından son derece yararlı bir ziyaret oldu" diye konuştu.

Kaldırım, gezinin Trabzon'a güzel yansımaları olacağını, Trabzon'dan Sochi'ye karşılıklı seferlerin olması ve ticaret hacminin artması konusunda girişimlerin artırılacağını anlatarak, "Trabzon'da spor altyapısı var. Sochi'de de kış turizmi altyapısı var. Trabzon'da geliştirilecek kış turizmi altyapısı ile birbirine son derece yakın olan bu iki şehrin karşılıklı güzel bir işbirliği yaparak iyi bir turizm havuzu oluşturulacağını düşünüyorum. Doğu Karadeniz'de özellikle Uzungöl-Ovit ekseninde kış turizmini geliştirmek istiyoruz. Bu yörede yazın turist sayısı fazla. Yöredeki turizm sezonunu kış turizmi ile uzatmayı amaçlıyoruz" dedi.

Sochi gezisinde kruvaziyer turizminin de öne çıktığını söyleyen Kaldırım, son yıllarda öne çıkan bu turizmin Doğu Karadeniz için yeni bir destinasyon olmaya başladığını ve bölgenin zamanla kruvaziyer turizminde cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, 2014 Kış Olimpiyatları için Sochi'de yapılan tesisleri yerinde gördüklerini, altyapılarını incelediklerini ve bölgenin olimpiyatlara nasıl hazırlandıklarını gördüklerini belirterek, olimpiyat yapılan şehirlerde olimpiyatlar sonrasında sürdürülebilirliğin de önemli olduğuna işaret etti.
Kaynak: AA