Katar Milli Günü Resepsiyonu

Katar Milli Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.


Katar Milli Günü dolayısıyla Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyona AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan ve yabancı misyon katıldı.

Büyükelçi Salem Mubarak Al-Shafi konukları salonun kapısında karşıladı.

Bakan Bağış yaptığı konuşmada, Katar'ın kendileri için önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, Katar'ın her geçen gün geliştiğini aktardı. Bağış, "Gerçekten Katar attığı adımlarla Ortadoğu'nun parlayan yıldızı ülke. Katar sadece Ortadoğu'nun enerji merkezi değil aynı zamanda bir eğitim merkezi. Dünyanın önde gelen tüm eğitim kurumları artık teker teker kampüs, temsilcilik açtığı ülke haline geldi" dedi.

Bağış, Katar'ın 2022 yılında ilk defa Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Müslüman ülke olduğunu sözlerine ekledi.

Büyükelçi Al -Shafi ise, Katar Türk ilişkilerinin tarihi, model, köklü ve gelişmiş olduğunu belirterek, ilişkilerin temelinde dost olan halkın ortak çıkarlarına hizmet olduğunu ifade etti.

Al-Shafi, "Bu özel ilişkiler bir çok alanda ortaya çıkmaktadır. İki ülke arasındaki ticaret hacmi önceden görülmemiş düzeylere ulaşmış ve 1.2 milyar doları aşmıştır. Katar yatırımları, Türk gayrimenkul, banka ve enerji sektörlerinde büyük bir ilerleme kaydetmiştir" şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakan Bağış ve Büyükelçi Al-Shafi üzerinde Türk ve Katar bayraklarının bulunduğu pastayı kestiler

Kaynak: İHA