Tader'in Kuruluşunun Birinci Yıl Dönümü Kutlandı

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünde kurulan Ankara Tarsuslular Derneği'nin birinci kuruluş yıl dönümünü kutlandı.


TADER Başkanı Semih Özsu, Ankara'da bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Tarsusluların bir araya gelerek dayanışma içerisinde olmaları için Ankara'da dernek kurduklarını belirtti.

Amaçlarının, Tarsus'a yönelik her alanda proje üretmek olduğunu vurgulayan Özsu, şunları kaydetti:

"Derneğimiz Ankara'da okuyan öğrencilerimiz başta olmak üzere toplumsal ve bireysel konularda bütün hemşehrilerimize yardımcı olmaktır. Artık Ankara'da Tarsuslular için her zaman açık bir dost kapısı bulunuyor. Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan Tarsus'un adını daha çok duyurmak, Tarsusluluk ruhu ve bilinci içinde hayatın her alanında şehrimizin adını ulusal ve uluslar arası platformlarda tanıtmak için daha sistemli çalışacağız."

Etkinliğe Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP İçel milletvekilleri Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk, MHP İçel Milletvekili Mehmet Şandır, eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Ankara'da görev yapan Tarsuslu üst düzey bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Tarsuslular katıldı.

Programın sonunda, deneğe gelir sağlamak amacıyla üzerinde Atatürk'ün Tarsus'a gelişinde çekilmiş fotoğrafı, Atatürk'ün Tarsus nutkunun bulunduğu tablo ve bakır işlemeli Kleopatra Kapısı tablosu açık artırmaya sunuldu.

Atatürk'ün tablosunu 6 bin liraya Tarsuslu iş adamı Fikri Bucak, bakır işlemeli Kleopatra Kapısı tablosunu da aynı fiyata Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup Ateş satın aldı.

Kaynak: AA