Kırgız-türk İş Forumu Bişkek'te Düzenlenecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı Kırgız-Türk İş Forumu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenecek.


Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'den oda ve borsa başkanları, iş adamları ve çok sayıda basın mensubundan oluşan 130 kişilik bir heyetin iştirak edeceği 2 Aralık'taki Kırgız-Türk İş Forumu'nun, Kırgızistan Ekonomi Bakanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edildiği belirtildi.

Forumda, Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Tayirbek Sarpaşev, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adilbek Kasımaliyev, TOBB ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırgız-Türk İş Konseyi Başkanı ve Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Çınıbay Tursunbekov, Türk-Kırgız İş Konseyi Başkanı Ahmet Kaya ve Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Şarşekeev'in birer konuşma yapacağı kaydedildi.

Jannat Regency Oteli'ndeki forumda, Türk ve Kırgız iş adamlarının ortak girişimler ve yatırım imkanlarını ele alacağı ikili görüşmelerinin yapılacağı ifade edildi.

Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin daha da geliştirilmesinin hedeflendiği forumda, Türk işadamlarına Kırgızistan'daki yatırım alanları hakkında detaylı bilgi verileceği bildirildi.

Bişkek ziyareti kapsamında, Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetin, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edileceği ve onurlarına yemek verileceği ifade edildi.

Kaynak: AA