Vali Erol Ayyıldız Avrupalı Kütüphanecileri Kabul Etti

Avrupa Birliği (AB) “Kütüphaneyi Seviyorum” projesi kapsamında Aydın’a gelen Avrupa ülkeleri kütüphane temsilcileri, Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Vali Erol Ayyıldız Avrupalı Kütüphanecileri Kabul Etti

Ulusal Ajans 2013 yılı çağrı döneminde Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de ortak olduğu AB “Kütüphaneyi Seviyorum” Projesi ziyaret programının ikincisi Aydın’da gerçekleştirildi.

Ziyaret programı gereği Aydın’da bulunan “Kütüphaneyi Seviyorum” Projesi AB Ortaklarından, Polonya, İspanya, Finlandiya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti temsilcileri Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Vali Erol Ayyıldız’a projenin içeriği ve amacı hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, proje çerçevesinde proje ortağı ülkelerin birbirlerini ziyaret ederek, kütüphanecilik ile ilgili bilgi, tecrübe paylaşımında bulunduklarını ifade etti.

Vali Erol Ayyıldız da, gelişmenin okumakla olacağını belirterek; “Kitap okumayı hayatın rutini haline getirmemiz gerekiyor. Bunun için proje hazırlayıp, uygulamaya geçilmesi çok önemli” dedi.

Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için toplumun her kesiminde, bilhassa okullarda okumayı teşvik eden kamu spotlarının yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Vali Ayyıldız, “Bunun yanı sıra kütüphanelerimizin nezih birer ortam olması ve çağdaş imkanları sunabilecek hale getirilmesi için çalışmaların sürekli olarak yapılması gerekiyor. Aydın ilimiz büyükşehir statüsü kazandı. Gelecek 10 yılda ilimiz, Avrupa’nın gelişmiş çok önemli bir şehri olacaktır” diye konuştu.

Vali Ayyıldız, “Kütüphaneyi Seviyorum” projesi çalışmalarının başarılı geçmesini temenni etti.
Kaynak: İHA