Malatya’da 2 Çocuğa Cinsel Saldırı Gerginliği Sürüyor

Malatya’da yaşı 6 olan erkek çocuk ile 7 yaşındaki kız çocuğuna aynı anda cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen 11 yandaki çocuğun ailesini oturduğu ev, ikinci kez mahalle sakinlerince basılarak yakılmak istendi.


Malatya merkez Tecde-Şentepe’deki Şentepe İlkokulu’nda 1. Sınıfa giden 6 yaşındaki erkek çocuğu ile 7 yaşındaki akrabası kız çocuğuna 11 yaşındaki erkek çocuğunun okulun bahçesindeki oyun parkında cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen olayla ilgili olarak bölgedeki gerginlik devam ediyor.

Gece kalabalık bir mahalle sakini bir araya gelerek 11 yaşındaki çocuğun ailesini oturduğu evi basarak yakma girişiminde bulundu. Öfkeli kalabalık bölgede önlem alan çok sayıda Emniyet ekiplerinin sözlü müdahalesi ile durduruldu. Bölgede TOMA ve itfaiye aracıda hazır bekletildi.

Emniyet yöneticileri, 11 yaşındaki çocuğun ailesini oturduğu evin boşaltıldığını, mahalle sakinlerinden bazı kişileri götürüp göstermesi ile kalabalığın tansiyonu düşerek dağılmaya başladılar.

Olayda suçlanan 11 yaşındaki çocuğun Islahevine gönderildiği, ailesinin ise evi boşaltarak başka bir adrese gönderildiği öğrenildi.

Mahalledeki okulda yaşanan sorunları Milli Eğitim Müdürüne anlatmak isteyen mahalle sakinlerini bu talebi yerine getirilerek, gece Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bölgeye gelerek vatandaşların şikayet ve taleplerini dinledi. Mahalle sakinleri, yaşanan olaydan okul idaresini sorumlu tutarak, okul idaresini değiştirilmesini istediler. Milli eğitim Müdürü Bulut, okulun bahçesini ışıklandırılması ve iletilen diğer sorunları en kısa sürede çözeceklerini söyleyince mahalle sakinleri tamamen dağıldılar.
Kaynak: İHA