Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümünde gerçekleştirilecek "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşü etkinlikleri kapsamında Türkiye geneli resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleneceği bildirildi.


Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-5 Ocak 2014 tarihlerinde yapılacak Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yarışma için Türkiye genelindeki bütün il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gerekli bilginin verildiğini söyledi.

Yarışmayla gelecek nesillere tarih bilincini aktarmak istediklerini ifade eden Kamiloğlu, "Şu an itibarıyla ülke genelinde bütün il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirdik. Onlar da bağlı olan okullara duyurularda bulunacaklar. Ardından okullarda yarışmaya katılacak eserler arasından eleme yapılıp 3 tanesi belirlendikten sonra önce ilçe, ardından il milli eğitim müdürlüklerine teslim edilecek. Burada yapılan değerlendirmeden sonra da her il belirlediği en iyi 3 eseri, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne posta veya kargo yoluyla gönderecek" dedi.

Yarışmaya son başvuru tarihinin 2 aralık olarak belirlendiğini dile getiren Kamiloğlu, "Bizim oluşturduğumuz değerlendirme komisyonu toplanan eserler içinde resim, şiir ve komposizyon dalında ilk üçe girenleri seçecek. Türkiye genelinde dereceye giren ilk üç eser sahibine ödülleri Sarıkamış Şehitleri anma etkinlikleri programında verilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA