Marsilyalı Sanatçılar Limantepe Kazı Alanını Ziyaret Etti

İzmir’de düzenlenen bir etkinliğe katılmak için Marsilya’dan gelen sanatçı ve edebiyatçılar Urla Limantepe kazı alanını ziyaret etti.

Marsilyalı Sanatçılar Limantepe Kazı Alanını Ziyaret Etti
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun da katıldığı ziyarette Mousli Rafik başkanlığındaki Marsilyalı konuklar Limantepe kazıları ve antik tekneler hakkında bilgi aldılar.
Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal’ın önderliğinde 360 Derece Tarih Araştırmaları Grubu çatısı altında Urla’da hayata geçirilen “Foça-Marsilya Tarihe Yolculuk” Projesi kapsamında inşa edilen Kybele teknesi ile 2009 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te Türk Yılı etkinliklerine katılan ekibi yerinde görmek ve yaptıkları çalışmaları incelemek için ilçeye gelen Marsilyalı konuklar, Urla’yı çok beğendi. Dönemin teknolojisine uygun olarak inşa edilen Kybele teknesini yakından görme fırsatı bulan grup, Prof. Dr. Hayat Erkanal ve Dr. Osman Erkut’tan yeni çalışmalar hakkında da bilgiler aldılar.

Marsilya ile Urla arasında güzel bir dostluk köprüsü kurulduğunu dile getiren Prof. Dr. Hayat Erkanal, iki kent arasındaki ilişkilerin devamını arzu ettiklerini belirtti.

Marsilyalı grubun ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Urla Belediye başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Bu tür kültürel ilişkilerin geliştirilmesini destekliyoruz ve bu konuda yakın zamanda somut adımlar atacağız” dedi.

Kaynak: İHA