Hakkari Polisi, Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Hakkari Emniyet Müdürlüğü, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.


Cuma namazı sonrazı Hacı Sait Camisi avlusunda vatandaşlara aşure ikramında bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, bin 500 kişiye aşure dağıttı.

Vali Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in de vatandaşlara aşure ikramında bulunduğu programda, vatandaşlar Vali Kalkan'a ve polislere teşekkür etti.

Vali Necmettin Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayının Hakkari'de birlik, beraberlik, huzur ve barışa vesile olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

"İslam alemi için kutsal aylardan birini yaşıyoruz. Bütün Müslüman din kardeşlerimizin, bütün vatandaşlarımızın muharrem ayını tebrik ediyorum. Muharrem ayı, aşure ayı olarak da biliniyor. Emniyet müdürlüğümüz 4 yıldır Hakkari'de halkımıza aşure dağıtmak sureti ile bu ayın manasına uygun olarak anılmasında katkıda bulunuyor.

Emniyet Müdürlüğümüz bugün bin 500 kişiye aşure dağıtıyor. Başta İl Emniyet Müdürü'müz olmak üzere bütün emniyet teşkilatının çalışanlarına Hakkari Valisi olarak teşekkür ediyorum. Bu ayın Hakkari'mizde birlik, beraberliğe, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını diliyorum."

İl Emniyet Müdürü Ergüder ise emniyet personelinin kendi aralarında topladığı para ile bu hayrın yapılmasına vesile olduğunu bildirerek, "Halkımız, bizi bugünde yalnız bırakmadığı ve bugünü beraber paylaştığımız için herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA