Siirt'te Görme Engelliler İçin Kaldırım Çalışması

Siirt'te görme engelli vatandaşlar için özel bir uygulamaya gidilerek ilk kez kaldırımlarda hissedilebilir yüzey kaplamaları kullanıldı.


Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Karayolları 94. Şube Şefi Umut Esat Güloğlu ve meclis üyeleriyle, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünce Siirt kent merkezinde başlatılan kaldırım yenileme çalışmalarını denetledi.

Vali Aydın, bu uygulamayla birlikte görme engelli vatandaşların artık daha rahat bir şekilde kaldırımları kullanacağını belirterek emeği geçenleri kutladı.

Karayolları 94. Şube Şefi Güloğlu ise görme engelli vatandaşlar için kaldırımların artık bir işkence olmaktan çıkacağını belirterek, "Görme engellilerin yürürken kullandıkları beyaz değnekler için tasarlanan takip tuğlaları, yol boyunca şerit halinde uzanarak engellinin güven içinde yürüyebilmesine olanak veriyor. Kaldırımda yürümek engelli vatandaşlarımız için artık işkence değil, keyifli ve güvenli bir hal alıyor" dedi.

Denetlemelerin ardından Siirt Belediyesi'ni ziyaret eden Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak ve diğer yetkililerle sohbet etti. Vali Aydın ve Başkan Sadak, belediye önünde Karayollarınca yapılan kaldırım çalışmalarıyla ilgili bilgi alarak beraber kaldırım taşı dizdi.

Kaynak: AA