Kaza Yerine Giden 112 Ekibine Saldırı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde trafik kazasında yaralanan genç kızı almaya giden 112 Acil Servis ambulansındaki görevliye, yaralının yakınları saldırıda bulundu.

Kaza Yerine Giden 112 Ekibine Saldırı

Edinilen bilgiye göre, Ankara istikametinden İnegöl istikametine gelmekte olan F. S. yönetimindeki 16 BLE 06 plakalı hafif ticari araç, Mezit-3 mevkiinde istinat duvarına çarptı. Kazada araçtaki H.S. (18) isimli genç kız yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansındaki sağlık görevlileri yaralıya müdahale ettiği sırada ambulans şoförü Sedat Ünlüsoy’a “Neden sende yardım etmiyorsun?” diyen hasta yakınları saldırdı. Yaralı genç kızın babası F.S., kardeşi B.S. ve annesi S.S.’nin saldırısına uğrayan Sedat Ünlüsoy, Acil Servis’e gelerek darp raporu aldı. Kazada yaralanan genç kız ise, başka bir ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı

Kazayla ilgili tahkikat sürerken, hasta yakınları tarafından darp edilen ambulans şoförü Sedat Ünlüsoy için Acil Servis’te ‘Beyaz Kod’ uygulaması başlatıldı. Acil Servis’e gelerek darp edilen sağlık görevlisiyle ilgili bilgi alan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, “Bugün yine 112 Acil Servis ekibi Mezitler’de bir kazaya müdahale ederken şoför arkadaşımız maalesef hasta yakınları tarafından yine saldırıya uğradı. Uyarılarımıza rağmen, Bakanlığa önleyici tedbirler alın dememize rağmen maalesef yine arkadaşlarımız saldırıya uğradı. Arkadaşımız, sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, şoför arkadaşımız sedye hazırlığı yaptığı sırada hasta yakınları tarafından saldırıya uğruyor. Allah’tan arkadaşımızda gözle görülür bir şey yok. Ama darp edildiği belli. Doktordan raporumuzu aldık. 112 Acil Servis Merkezi’ne gerekli uyarılarımızı yaptık. İş artık adliyeye intikal etti. Bundan sonra en ufak bir sözlü taciz dahi olsa, Bakanlığımız avukat desteğiyle sonuna kadar sağlık çalışanlarının yanında ama gördüğünüz gibi feragat edip, hayat kurtarmaya gidenler yine saldırıya uğradı. Yine lanetliyorum. Lanet olsun diyoruz ama yine biz vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Biraz insaf diyoruz” dedi.

Darp edilen Sedat Ünlüsoy ise, “Mezitler’de trafik kazasına gittiğimizde, paramedik ve ATT arkadaşım hemen araçtaki yaralı bayana müdahale etmek için indiler. Bende hemen arkalarından indim. Sedye hazırlığı yaparken hasta yakınları bana saldırdılar, darp ettiler. Üzücü bunlar ama hep yaşıyoruz. Sol kulağımda kızarıklık ve şişlik var. Raporumuzu aldık. Şikayetçiyim. Yargının gereğini yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA