Sü Rektörü Gökbel'den Aa'ya Ziyaret

Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel, Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.


Gökbel, AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, öğrencilere kaliteli eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kaliteyi artırmaya yönelik yüksek öğrenime uyum sağlamayla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Gökbel, "Kalite açısından da son derece iyi durumdayız. Geçen hafta açıklanan rakamlara göre 4 sıra daha yükseldik ve önümüzde sadece üç büyük şehirdeki bazı üniversiteler kaldı. Büyük şehirlerdeki üniversitelerin çoğundan da öndeyiz" dedi.

SÜ'nün Anadolu'da birinci sırada yer aldığını dile getiren Gökbel, üniversitelere yüklenen bir misyonun da girişimcilik ve yenilikçilik olduğunu aktardı. Özellikle Teknokent üzerinden yenilikçilik ve girişimcilik faaliyetlerini yürüttüklerini dile getiren Gökbel, "2011 yılına göre 2012'de yenilikçilik ve girişimcilik indeksinde 16'ncı sıradan 11'inci sıraya yükseldik. Anadolu üniversiteleri arasında 1. sıradayız. Teknokente önem veriyoruz. Devlet, 'Girişimci Üniversiteler Endeksine Dayalı Transfer Ofisleri Destek Programı' kapsamında 10 yıl süreyle yılda 1 milyon liraya kadar para veriyor. Buna hak kazanan 10 üniversiteden birisiyiz. Diğer dokuz üniversite İstanbul, Ankara ve İzmir'de. Bu da gösteriyor ki SÜ Anadolu'da bulunan en iyi üniversite" diye konuştu.

Halka hizmet vermenin de en önemli görevleri arasında olduğunu altını çizen Gökbel, üniversite hastanesinin tahminlerinden daha iyi konumda olduğunu vurguladı. Eğitim merkezini aktif hale getirdiklerini ve merkezde 60'dan fazla kursun devam ettiğini anlatan Gökbel, şunları kaydetti:

"Bu ve benzeri çalışmalarımız devam ediyor. Hedeflerimiz var. 'Selçuk Üniversitesi dünyada ilk 500'de yer alacak' diyoruz. Şu anda ikinci 500'deyiz. Buna ek bir hedef daha koymamıza gerek kalmadan gerçekleşti. Anadolu'nun devi Selçuk Üniversitesi'dir dedik. Öğrenci sayısı açısından Türkiye'nin örgün öğrenimde 1. veya 2. en büyük üniversitesiyiz. Öğrencimizle, diğer çalışanlarımızla 80 bin kişilik büyük bir aile olarak yolumuza devam ediyoruz. Öğrencilere sağladığımız imkanlar da ciddi gelişmeler var. Bir giysi bankası üzerinde çalışıyoruz. İki hafta sonra açılışını yapacağız. Öğrencilermizin çeşitli ihtiyaçlarını karşılama yolunda mesafe kat eden bir çalışma olacak. Yeni bir yurt binamızı devreye koyduk, kampüsün içerisinde yeni kafetaryamızı gelecek yıl içerisinde tamamlayacağız. Kampüs içindeki yolları yaya ağırlıklı hale getirecek çalışmalar devam ediyor. Güvenliği sağlayacak şekilde kampüsün içerisine mobese kameraları yerleştirdik. Orman Bölge Müdürülüğümüzle protokol imzaladık ve 153 bin ağaç kampüsümüzün içerisinde yeşerecek. Böylece yeşil bir kampüs sağlayacağız."

AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SÜ'nün Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Kayır, "Üniversite ikiye ayrılmasına rağmen enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ediyor. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Kaynak: AA