Bedensel Engelli Sporculardan Vali Kolat'a Ziyaret

Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda dereceye giren sporcular, Vali Ali Kolat'ı ziyaret etti.


Ziyarette konuşan Vali Kolat, sporculara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, başarılarından dolayı kutladı.

Engellilerin, hayatlarını mutlu yaşaması gerektiğini ifade eden Kolat, şöyle konuştu:

"Engellilerin, engelleri hayatlarına engel olmasın. İstedikleri gibi yaşasınlar. Spor yapma imkanı varsa spor yapsınlar. Kentte engelliler spor konusunda iyi, ama daha fazla katkı istiyorum. Engelle sayımıza bakarsak ve spor yapan engelli sayımıza bakarsak bu rakam yüzde 10'lar seviyelerinde. Bu oranı yükseltmemiz gerekiyor. Engelli arkadaşlarımız sporun içine girdiği zaman hayattan daha fazla zevk alacaklardır ve daha güzel bir çevre edineceklerdir. Daha güzel bir dostluk ve kardeşlik ortamı oluşacaktır. Dolayısıyla hepimiz birbirimize destek vereceğiz. Engel durumumuza göre hepimizin yapabileceği bir spor dalı vardır. Herkes istediği sporu yaparak mutlu olacak. Hep beraber bu hayatı daha da yaşanılabilir hale getirmek için çalışacağız."

Vali Kolat, engellilerin daha iyi koşullarda yaşayabilmeleri için başta hükümet olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, valilikler ve müdürlüklerin ciddi çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.

Ziyarete, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ve Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Mahmut Bozkurt da katıldı.

Kaynak: AA