'Suriye'nin Devrim Şeyhi' Cenevre-2 Konferansı'ndan Umutsuz

"Suriye'nin Devrim Şeyhi" olarak bilinen Dera kentindeki Ömeri Camisi İmamı Ahmed es-Sayasina, Cenevre-2 Konferansı'nı boykot ettiğini açıkladı.


Suriye devriminin başladığı Dera'daki Ömeri Camii imamı Sayasina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cenevre-2 Konferansı, boş sözlerden ve yalanlardan başka bir şey olmayacak. Daha Cenevre-1'de alınan kararlar uygulanmadı. Bundan dolayı Cenevre-2'de bir hayır görmüyorum ve boykot ediyorum" dedi.

Sayasina, "Dünyayı, kana doymayan bu zalim karşısında sessiz görüyoruz. Bu nedenle Cenevre-2 Konferansı'nın faydalı olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

"Devrimden geri adım atmanın intihar anlamına geleceğini" söyleyen Sayasina, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye halkının çektiği zülmü dile getirmek için ABD'ye gittiğimizde bizler, halkın neler çektiğini anlatmaya çalışırken onlar da 'Nusayriler ve azınlıkların durumu ne olacak' diye soruyorlardı. Batı ülkeleri hep azınlıkların haklarını soruyorlar, adil bir çözümden yana değiller. Kazanan devrim olacak, Beşşar ve zebanileri de tüm zulümlerine rağmen kaybedecekler."

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye ile ilgili Cenevre-2 Konferansı'nın 22 Ocak'ta yapılacağını açıklamıştı. Bu tarih, tarafların konferansa katılmak için ön şart koşmaları ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in gelecekteki rolü üzerine yapılan tartışmalardan dolayı birkaç ertelemeden sonra belirlenebilmişti.

Suriye'nin Dera kentinde Mart 2011'de gösterilerin başladığı ilk günlerde konuşmalarıyla halkı gösterilere çağıran Sayasina, kendi destekçileri tarafından "Suriye Devrim Şeyhi" olarak adlandırılıyor.

Kaynak: AA