Almanya'da 'Nükleer Enerji' Protestosu

Almanya'nın başkenti Berlin'de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, ülkedeki nükleer tesislerin kapatılarak yenilebilir enerji tesislerinin kurulması için yürüyüş düzenledi.


Berlin Merkez Tren İstasyonu önündeki meydanda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyası parti temsilcileri, "Nükleer enerjiye hayır", "Yenilenebilir enerji politikası başlamalı" ve "Nükleer Santraller kapatılsın" pankartları açarak Başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sırasında polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Yürüyüşe Aşağı Saksonya eyaletinden katılan Yeşiller Parti Üyesi Nicole van der Made, nükleer santrallerin insanların geleceğini tehlikeye soktuğunu belirterek, "Aşağı Saksonya eyaletindeki Grohnde Nükleer Santrali'nin kapatılması gerek. Bu tesis çevrede yaşayanlar ve tüm Almanya için büyük bir tehlike" diye konuştu.

Nükleer tesislerin kapatılması eylemine katılmak için Aşağı Saksonya'dan bir grupla Berlin'e geldiklerini bildiren Van der Made, "Uranyum çok tehlikeli. Bu yüzden tüm Almanya'da nükleer santraller kapatılmalı. Irak Savaşı'nda uranyum mühimmatları kullanıldı ve bizim askerler savaş bölgesinden hasta olarak geri döndü. Askerlerin genetik yapılarına zarar veren uranyum onlarda tedavisi imkansız hastalıklara neden oldu. Bu gelecek nesiller için de tehlike oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Başbakanlık binası önüne gelen kalabalık burada bir süre nükleer santrallerin kapatılmasına yönelik slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: AA