Ak Parti Bilecik İl Danışma Kurulu Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Bilecik Belediye Başkanı adayı olarak açıkladığı mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı, zamanın, kendilerine yüklenen, şerefli, hassas ve ağır sorumluluğu olan görevi, layıkı veçhile yerine getirme zamanı olduğunu söyledi.


Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen AK Parti Bilecik kasım ayı İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Yağcı, siyasetin, yüreğinde yangını, hissiyatı, heyecanı ve ideali olan insanların işi olduğunu söyledi.

Adaylık sürecini, parti içinde tatlı bir rekabet ortamında geçirdiklerini dile getiren Yağcı, "Parti içinde, mutlaka yarışlar olacaktır ama yarışma, barışma ve çalışma zamanını çok iyi bilmeliyiz. Partimiz içindeki bu yarış bitti. Bu yarışa katılan tüm arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Şimdi, kucaklaşma ve çalışma zamanıdır. Bize yüklenen, şerefli, hassas ve ağır sorumluluğu olan bu görevi, layıkı veçhile yerine getirme zamanıdır. Bunun, tek sırrı var. O da sevmek, saymak, hoş görmek, birlik ve beraberlik içinde kucaklaşmak, birbirimize kuşkuyla değil, sevgiyle saygıyla inançla bakmaktır. Bunları yerine getirdiğimizde emin olun, bizim, bizden başka rakibimiz olamaz" diye konuştu.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, partisinin dün gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Bilecik Belediye Başkanı adayı olarak açıkladığı mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın, Bilecik ve AK Parti için hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Aralık ayı içinde, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının da belirleneceğini hatırlatan Kurtulmuş, "Biz, çok önemli bir sürecin arefesindeyiz. Bu sürecin hassasiyetinin farkında olmak zorundayız. Biz, hiçbir zaman 'Çamur siyaseti' yapmadık. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bizim aday ve aday adaylarımızla ilgili, gerek içeriden gerek farklı siyasi anlayışta olanlardan ve muhalif partilerden, değişik, yakıştırmalar, eleştiriler, yaftalar olacaktır. Biz, bunlara itibar etmeyiz" dedi.

AK Parti olarak millete hizmet etme noktasında, projeler üreterek, koydukları hedeflere uluşmak için çalışacaklarını anlatan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz, proje üreteceğiz, millete hizmet noktasında ne yapabileceğimizi düşüneceğiz. Projelerimizle düşüncelerimizle hayallerimizle önümüze koyduğumuz hedeflerle milletin karşısına çıkacağız. Amacımız ve gayemiz, Hak için halka hizmet etmek ve milletin hizmetkarı olmaktır. Dün dünde kaldı. Bugün, birlik ve beraberlik, kaynaşma, bütünleşme günüdür. Bugün, yarınlar ve gelecek için 11 belediye başkanlığını alabilmek için, birlik ve beraberlik içinde çalışma günüdür."

Konuşmaların ardından, Bozüyük ilçesinde, AK Parti İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen "Siyaset Akademisi" eğitimlerine katılan 135 kişiye sertifika verildi.

Toplantıya, Yağcı ve Kurtulmuş'un yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Kaynak: AA