Bakan Müezzinoğlu Akü’yü Ziyaret Etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçmişe değerlendirildiği zaman Afyonkarahisar’ın koşarcasına geliştiğini söyleyerek, “Üniversitenin de başta sağlık alanı olmak üzere son dönemde geliştirdiği vizyonuyla kentin gelişmesine, önemli katkıları olduğunu bizzat takip ediyorum” dedi.

Bakan Müezzinoğlu Akü’yü Ziyaret Etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde kente gelen Bakan Müezzinoğlu beraberinde eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi'ni (AKÜ) ziyaret etti. AKÜ ziyaretine Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak'ı makamında ziyaret ederek başlayan Bakan Müezzinoğlu, AKÜ Şeref Defteri'ni imzaladı. Ziyaret sırasında Sağlık Bakanı Dr. Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na günün anısına bir plaket takdim eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak kendilerini üniversitelerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi ve üniversitenin mevcut durumu hakkında bilgilendirdi. Sağlık alanında 2 hastaneyle hizmet verdiklerini ifade eden Rektör Solak, özellikle acil yardım, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında yeni ve modern bir anlayışla, üniversite hastanesi ile termal otel afiliasyonu konusunda örnek bir model geliştirerek, Afyonkarahisar ve bölge halkının sağlık ihtiyacına yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Ziyarette konuşan Bakan Müezzinoğlu, kendisini eski bir Afyonlu olarak gördüğüne dikkat çekerek, 1972 yılında yabancı uyruklu bir öğrenci olarak Afyon İmam Hatip Lisesi 6. sınıf öğrencisi olarak Afyonkarahisar'da bulunduğunu ve lise eğitimini burada tamamladığını vurguladı. Kentin o tarihten 40 yıl sonra koşarcasına geliştiğine şahit olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, AKÜ'nün de başta sağlık alanı olmak üzere son dönemde geliştirdiği vizyonuyla kentin gelişmesine, bölge dinamiklerine önemli katkıları olduğunu bizzat takip ettiğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, daha sonra AKÜ 200 Yataklı Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Rektör Solak ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü ve Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinden bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, hastalarla da sohbet ettiği ziyaretin sonunda Rektör Solak nezdinde, tüm çalışanlarını kutlayarak, başarılar diledi.
Kaynak: İHA