Kitap Kurdu Küçük Kız Bir Yılda 1000 kitap Okudu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, okuma yazmayı geçen yıl öğrenen 7 yaşındaki Dilara Tuğçe Sünbül, öğretmeni ve anne-babasının teşvikiyle 1 yılda bine yakın masal ve hikaye kitabı okudu.


Annesi ev hanımı babası öğretmen olan minik Dilara, derslerinden arta kalan zamanlarda nerdeyse elinden hikaye kitaplarını hiç düşürmüyor. Dilara, öğrencisi olduğu Sorgun Yeşilyurt İlkokulu'nda ve evinde her gün düzenli olarak gerçekleştirilen okuma saatlerinde arkadaşları ve anne babası ile kitap okuyor.

Dilara Tuğçe Sünbül'ün annesi Canan Sünbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarına kitap okumayı sevdirmek için evde yaptıkları okuma saatinde kendilerinin de ellerinde kitaplarla kızlarına eşlik ettiklerini söyledi.

Kitap okuma alışkanlığını küçük yaşta kazanıldığını ifade eden anne Sünbül, " Dilara'ya bu alışkanlığı kazandırmak için okumayı eğlenceli bir hale getirdik. Okulunda öğretmenlerinin ve arkadaşlarının da çok faydası oldu. Kütüphaneden faydalandı. Günde ortalama 5 kitap okuyor. Genelde yaşına uygun hikaye ve masal kitapları okuyor. Bazen hikayenin kahramanlarından çok etkileniyor. Kitabı elinden bırakmıyor" diye konuştu.

- Öğretmeni, okuduğu kitapların kaydını tutuyor

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan baba Hasan Muharrem Sünbül ise kitabın insana en güzel dost olduğunu belirterek, kızının davranışlarında ve derslerinde okuduğu kitapların çok etkisi olduğunu vurguladı.

Dilara'nın sınıf öğretmeni Mehmet Parlak da birinci sınıfta okuma-yazmayı öğrenen çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için veliler ile sürekli toplantı yaptıklarını dile getirdi.

Sınıfta yaptığı özendirici çalışmaların meyvesini verdiğini ve ilk 2 ayda her çocuğun ortalama 100 hikaye kitabı okumayı başardığını vurgulayan Parlak, "Çocukların okuduğu her kitap oluşturduğumuz listede isminin karşısına yazılıyor. Kontrol etmek için bazen konusunu anlatmalarını istiyorum. Velileri de takip ediyor" dedi.

Parlak, Dilara Tuğçe'nin en çok kitap okuyan öğrencisi olduğunu, bugüne kadar yaklaşık bin kitap okuyarak arkadaşları arasında bir rekora imza attığını söyledi.

Dilara Tuğçe Sünbül ise kitap okumayı çok sevdiğini ifade ederek, öğretmeninin ve ailesinin kendisi için seçtikleri bütün kitapları zevkle okuduğunu söyledi.

Zamanının büyük bölümünü kitaplara ayırdığını anlatan Dilara, "Kitaplar benim en iyi arkadaşım. Benim beğendiğim tek bir kitap yok. Çünkü bütün kitapları beğeniyorum ve severek okuyorum" dedi.

Kaynak: AA