'Gölcük'te Öğrenci Olmak' Projesi 

"Gölcük'te Öğrenci Olmak" Projesi kapsamında öğrenciler, birçok sosyal ve kültürel etkinliğe katılacak.


Gölcük Belediye Başkanlığının Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğü proje, bu yıl ki eğitim ve öğretim sezonunda da devam edecek.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek istediklerini vurguladı.

Farklı kurumlarda eğitim gören öğrencilerin etkileşimini sağlamak, mesleki yönlendirmeye yardımcı olmak, sosyal ve sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılarak öğrencilerin kültürel kazanımlar elde etmelerini sağlamak istediklerini ifade eden Ellibeş, şunları kaydetti:

"Ekonomik durumu nedeniyle elde edilemeyen bazı sosyal kazanımlarla ilgili fırsat eşitliği yaratmak istiyoruz. Bu kapsamda hızlı okuma ve anlama faaliyetleri, üniversite ve kültür gezileri, kariyer günleri, buz pateni ve yüzme havuzu tesislerinin kullanılması, tiyatro ve sinema günleri, 19 Mayıs Gençlik Şöleni, 'Bir Bahar Akşamı' şiir dinletisi ve çeşitli sportif faaliyetler yapılacak."

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir de bu önemli projeye sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, katkılarından dolayı Ellibeş'e teşekkür etti.

Öğrenciler ilk etkinlikte buz pateni pistinde kaymanın keyfini çıkardı.

Kaynak: AA