İskoçya Stirling Belediyesinden Keçiören’e Kardeş Ziyareti

Keçiören, ünlü oyuncu Mel Gibson’ın başrolünde oynadığı Cesur Yürek filmine konu olan Stirling’den gelen kardeş belediye heyetini ağırlıyor.

İskoçya Stirling Belediyesinden Keçiören’e Kardeş Ziyareti
Keçiören Belediyesi’nin İskoçya’daki kardeş belediyesi Stirling’in Belediye Başkanı Mike Robbins, beraberindeki heyetle Keçiören’e geldi. İskoçyalı heyete, Türk misafirperverliğini gösteren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, misafirleri Keçiören turunda yalnız bırakmadı.
Stirling Belediye Başkanı Mike Robbins ve beraberindeki heyetin Keçiören’deki ilk durağı Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın makamı oldu. Kendisini ziyaret eden konuk heyete Keçiörenliler adına “Hoşgeldiniz” diyen Başkan Ak, şöyle konuştu: “Sizleri burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Stirling’de bize göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz” dedi.

Heyete Keçiören, Ankara ve İstanbul’u tanıtacak bir program hazırladıklarını anlatan Ak, şunları söyledi: “Türkiye’yi daha yakından tanıyacaksınız. Türkiye’yi ve Türk sistemini görmüş olacaksınız. Size Keçiören özelinde de bazı yerleri göstererek tanıtmaya çalışacağız. Programda birlikte yapacağımız ziyaretler olacak.”

MİSAFİRPERVERLİĞİNİZDEN ÇOK ETKİLENDİK
Konuk Belediye Başkanı Robbins ise, Başkan Ak’ın misafirperverliğinden çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi: “Keçiören Belediyesi’nden bir kişinin geç saatlerde bizi havaalanında karşılamasına çok mutlu olduk. İlk defa Türkiye’ye geliyoruz. Keçiören’i, Ankara ve İstanbul’u göreceğimiz için çok heyecanlıyız. Keçiören’i çok beğendim. Özellikle yapılaşma konusunda sizlerden çok şey öğreneceğiz.” Kendileri için hazırlanan programı çok beğendiklerini dile getiren Robbins, sözlerini şöyle sürdürdü: “Heyette bulunan arkadaşlarımız kendi iş alanlarında çok tecrübeli. Stirling Üniversitesi ve Belediyemizden gelen meslektaşlarımızın buradaki meslektaşlarından öğrenecekleri çok şey var. Kısacası kendi meslektaşlarımızla buluşup bilgi alışverişi yapacağız.”
Heyette yer alan İngiltere Parlamentosu Milletvekili Rt.Han.Mp Mrs.Anne Mc Guire ise, Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek “Stirling milletvekili olarak Cesur Yürek’in cesur bir milletvekiliyim. Buraya gelmekten ötürü mutluyum. Düzenlemiş olduğunuz bu programla Türkiye ve İskoçya arasındaki bağlar daha da güçlenecek” dedi.

BULUTLU HAVA ESPRİSİ
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, İskoçyalı konuklarına hava durumu ile ilgili bir espri yapan Başkan Ak, “Dün Ankara’da hava çok güzeldi, ama yabancılık çekmeyesiniz diye bulutlu bir hava var” dedi.

Başkan Ak’ın bu esprisine gülen Robbins de “Havayı buraya biz getirdik” yanıtını verdi.

Makam ziyaretinin ardından Başkan Ak, konuk heyete Keçiören Belediyesi binasını gezdirirken, Belediye Meclisi Salonu, AK Masa ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.
Kaynak: İHA