Bimer ve Halkla İlişkiler Eğitim Semineri

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, insanı merkezine almayan hiçbir sürecin sonuç almasının mümkün olmadığını belirterek, "Cumhuriyetin temel anlamı içerisinde vatandaşlarımıza; herkesin birinci sınıf bir yurttaş olduğunu, kamu hizmetlerinin herkese eşit olduğunu ve herkesin Cumhuriyetin eşit bir bireyi olduğunu hissettirmek bizim en öncelikli görevimizdir" dedi.

Bimer ve Halkla İlişkiler Eğitim Semineri

Güzeloğlu, Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından kamu çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen BİMER ve Halkla İlişkiler Eğitim Semineri açılış törenine katıldı.

İlk olarak Erzurum, Mardin ve Gaziantep’te düzenlenen eğitim seminerinin 4’üncü durağı İçel Suphi Öner Öğretmenevi oldu. Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halil Demirtaş, Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu ile Valilik ve belediyelerde görevli basın ve halkla ilişkiler müdürleri, il ve ilçe yazı işleri müdürleri, BİMER koordinatörleri ve kullanıcıları ile halkla ilişkiler görevlileri katıldı.

Toplantıda konuşan Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halil Demirtaş, demokratik ve çağdaş yönetimin gereği olarak eşitlik, tarafsızlık ve saydamlık ilkeleri doğrultusunda vatandaşların kendilerini daha açık bir şekilde ifade etmeleri, yasal haklarını kullanmaları, yönetenlerle, yönetilenlerin karşılıklı etkileşimine katkıda bulunmak ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla Başbakanlık İletişim Merkezi ve Alo 150 uygulamalarını kapsayan eğitim programı düzenlediklerini dile getirerek, tüm katılımcılara ve verdikleri destekten ötürü Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti.

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise kamu hizmetlerinin verilmesinde çok büyük emek sarf eden katılımcıları İçel’de ağırlamaktan ve Başbakanlığın bölge ölçeğinde gerçekleşen bu buluşmasına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kamu hizmetlerinin doğrudan, etkin ve vatandaşların dilek ve talepleri yönünde verilen çalışmaların son 10 yılda büyük bir ivme kazandığını aktaran Güzeloğlu, "Şeffaf, sorgulanabilir, hesap verebilir ve geliştirilebilir kamu hizmeti anlayışı, çağdaş yönetim normları, vatandaşların beklentileri ile vatandaş-devlet ilişkileri çerçevesinde yeniden tanımlandı. Şüphesiz, devletin varlık nedeni vatandaşına hizmet etmek, beklentilerini karşılamak ve onun hayatını kolaylaştırmaktır” dedi.

“AÇIK, PAYLAŞIMA VE DEĞER ÇOĞALTMAYA DÖNÜK BİR KAMU HİZMETİ ANLAYIŞI”
İnsanı merkezine almayan hiçbir sürecin sonuç almasının mümkün olmadığını aktaran Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizler bu geleneğin mirasçılarıyız. Devleti insan için var eden, insanın mutluluğunu amaç edinen bir anlayışın temsilcileriyiz. Cumhuriyetin temel anlamı içerisinde vatandaşlarımıza, herkesin 1’inci sınıf bir yurttaş olduğunu, kamu hizmetlerinin herkese eşit olduğunu ve herkesin Cumhuriyetin eşit bir bireyi olduğunu hissettirmek bizim en öncelikli görevimizdir. Açık, paylaşıma ve değer çoğaltmaya dönük bir kamu hizmeti anlayışı giderek güçlenmektedir. Bu yeni dönemde bir dizi düzenleme yapıldı. Birincisi, hizmet standardının en önemli unsuru olan süreye bağlı olarak işi gerçekleştirme denetimidir. Her kurum işlemleri ve başvuruları, belli bir sürede bitirmek, bunu önceden ilan ederek vatandaşımıza taahhüt etmek zorundadır. Son olarak her kurumsal yapıda vatandaşın doğrudan başvuruda bulunarak, sonuç alamadığı ortamlarda talebini ve şikayetini dile getirebileceği ombudsmanlık ve kamu denetçiliği artık geçerlidir. Bunlar birey temelli bir demokratik evrimi zenginleştirmenin çok güçlü adımlarıdır."

“SİZLER, BİZİM GÖZÜMÜZ, ELİMİZ, DİLİMİZ VE SESİMİZSİNİZ”
Bütün bu düzenlemelerin anlamlı,verimli ve başarılı olabilmesinin uygulayıcıların anlayışına ve yorumlamasına bağlı olduğunu aktaran Güzeloğlu, "Yani sizlere bağlıdır. Gönüller Sultanı Yunus’un “Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm” sözünde olduğu gibi insanlarla iletişim adına sizler de bir Yunus gibi görünerek, kamuya dönük dilek ve şikayetlerini aktaran herkese bütün bu amaçlanan hedefleri anlatan önce insan sonra bir kamu görevlisi olarak hizmet vermektesiniz. Yani bizim gözümüz, elimiz, dilimiz ve sesimizsiniz. Başvuruyu aldığınız o an kendi konumunuzu değil, hizmet alan insanın sıkıntısını ve zorluklarını düşündüğümüz zaman iş, daha kolay olur. Diğerkamlık, empati, öteki gibi düşünmeyi zihnimizde içselleştirerek millete hizmet kapasitesini arttırmak için çalışanlar olarak bu ülkeyi 2023’de dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi ve ekonomisi olma hedefine taşıyacağız. Bugün burada yapılan toplantı ve 3 gün sürecek çalışmalar özelde belirtilen amaçları gerçekleştirecek genelde ise bizi, çocuklarımızı daha gelişmiş ve daha güçlü bir Türkiye yararına taşıyacak çalışmalardır" diye konuştu.

Güzeloğlu, birini ayrı ayrı zenginliği ve güzelliği içinde barındıran yerler olarak tanımladığı Adana, Antalya, Hatay, Karaman, Isparta, Kilis, Osmaniye ve Burdur illerinden gelen katılımcılara ve seminere katılan eğitimcilere teşekkür etti ve programın hayırlı olmasını diledi.

Açılış töreninin ardından Erdemli, Aydıncık ve Tarsus salonlarında kamuda saydamlık ve vatandaş bilincinin arttırılması, kamuda halkla ilişkiler, kamu hizmetlerinde vatandaşla iletişim ve danışma hizmetleri, dilekçe hakkı kanunuyla ilgili mevzuat, ihbar ve şikayetlerle ilgili mevzuatlar ve uygulamaları ile BİMER sistemi ve uygulamaları konularında katılımcılara eğitim verildi.

Kaynak: İHA