Gaib İstanbul’da İnovasyon Haftası Etkinliklerine Katılacak

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan İnovasyon Haftası’nda Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri de (GAİB) bazı etkinliklerle yer alacak.

Gaib İstanbul’da İnovasyon Haftası Etkinliklerine Katılacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzlenen, dünyada ve Türkiye’de fark oluşturan konuşmacıların yer alacağı etkinlik çerçevesinde yenilikçi fikir ve girişimlerin Türkiye gündemine taşınması hedefleniyor.

Bu yıl 20. kuruluş yıldönümünü kutlayan TİM, bu yılki Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerini 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleyecek. TİM böylece bu etkinlik ile inovasyon ve Ar-Ge’nin Türkiye ekonomisi ve ihracatında taşıdığı önemi bir kez daha Türkiye gündemine taşımayı hedefliyor.

İhracat hedefleri ve geleceğinin masaya yatırılacağı Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine bölge ihracatında söz sahibi olmayı başaran ve Türkiye ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol üstlenen GAİB yönetimi de katılacak.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılımı ve Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan bu organizasyon, dünyada ve Türkiye'de fark oluşturan uluslararası profesyonel, sanayici, akademisyen ve üniversite öğrencilerini İstanbul’da buluşturacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, “TİM’in önderliğinde gerçekleştirilecek olan Türkiye İnovasyon Haftası ile bu yıl bilim, teknoloji, pazarlama, tasarım, kent, iş ve sanayi dünyası, pazarlama, enerji ve tıp alanlarında inovasyonun geliştirici gücü üzerinde farkındalık oluşturulması hedefliyor. Bizlerde GAİB olarak bu organizasyonda yer alacağız. Öte yandan birliğimiz bünyesinde geçtiğimiz aylarda dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Halı Desen Tasarım Yarışması’nda seçilen 10 ödüllü tasarımı ziyaretçilerle buluşturacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İNOVASYONDAN GEÇİYOR
Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefine dinamizm kazandırması için inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarının ticarete dönüşmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Çıkmaz, “Ülkemizde inovasyonu geliştirmek demek aynı zamanda sektörlerin rekabet gücünü artırmak, gelecekte söz sahibi olabilecek ürünlerin, tasarımların geliştirilmesinin önünü açmak, ihraç edilebilir nitelikte ürünlerin üretimine katkı sağlamak anlamına gelir” diye konuştu.

Değişen dünyada klasik üretim anlayışının yerine daha yenilikçi bir üretim anlayışının olması gerektiğini ve gelişen teknolojiden faydalanılması gerektiğini vurgulayan Çıkmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bir ülkenin gelişim ve kalkınmasının en önemli dinamiklerinden biri olan inovasyon, günümüzde yalnızca teknolojide değil hayatın her alanında hayati öneme sahip. GAİB gerek tam donanımlı hizmet binası, gerek profesyonel kadrosu ve gerekse Ar-Ge’ye verdiği önemle çağın gereklerini yerine getirmeye çalışıyor. Teknolojiyi takip eden yenilikçi anlayışımız ile bu anlamda Türkiye’de önemli kurumlar arasındayız. Bizler Türkiye’nin geleceğinin inovasyondan yani yenilikten geçtiğine inanıyoruz. Teknoloji, oyunun kurallarını tamamen değiştiriyor bu yüzden sanayici artık değişen dünyaya ayak uydurabilmeli. Genç nüfusun üretken ve yenilikçi potansiyeli gözler önüne serilmeli. Böylece rekabetçilikte ülkemizin üst noktalara yükselmesi kaçınılmaz olur.”
Kaynak: İHA