Harran'da Tarihi Üniversitenin Kalıntılarında Kitap Okuma Etkinliği

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde, Harran Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Harran Akademi ve proje ortağı Düşün Taşın Derneği tarafından organize edilen kitap okuma etkinliği düzenlenecek.

Harran'da Tarihi Üniversitenin Kalıntılarında Kitap Okuma Etkinliği

Türkiye’de birçok yerde buna benzer etkinlik yapılmasına rağmen tarihi bir üniversitede, Harran Üniversitesi kalıntılarının şahitliğinde yaklaşık 4 bin yıl sonra ilk ders zili çalacak ve 7'den 70’e herkes kitap okuyacak. 30 Kasım Cumartesi günü saat 11.00-12.00 arasında yapılacak etkinliğe katılımın yüksek olacağı tahmin ediliyor.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı yaptığı açıklamada, Harran'da 4 bin yıl aradan sonra Harran Üniversitesi kalıntıları arasında ilk defa böyle anlamlı ve güzel bir etkinliğin gerçekleştirileceğini ve geniş bir katılımın olacağını ifade etti.

Yazıcı, dünyaca ünlü bilim adamlarının yetişmesine ve eski halkların yaşamına şahitlik eden Harran Üniversitesi kalıntıları arasında kendisinin de kitap okuyacağını ve bu nedenle heyecan içinde olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA