2014 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dışişleri Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.


Komisyon'da, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık bütçesinin sunuşuna başlamadan önce söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek, "Sabah 04.00'lere kadar çalışıyor, ertesi gün de erken saatlerde geliyoruz. Bu kadar yoğun çalışma içindeyken, bir de Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinin bir saat erkene alınması bizi sıkıntıya düşürüyor. İnsan haklarına aykırı bir çalışma içindeyiz. Sayın Bakan'ın elbette yurtdışı görevleri var, ülkeyi temsile gidiyor ama o bir ay önce belli olan bu program için Komisyon'a saygı gösterip bizi bu sıkıntıya sokmaması gerekirdi" dedi.

Komisyon Başkanı Lütfu Elvan, "Bu konuda bir sorumlu arıyorsanız o benim. Gruplarla yaptığım görüşmede ısrar edilseydi saat 10|00'de toplanırdık ama sağ olsunlar bize gerekli kolaylığı, müsamahayı gösterdiler. Haklısınız, günde 16-17 saat çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl zamana yayarak günde bir bakanlığı görüşmeyi düyşünüyoruz" diye konuştu.

Bazı CHP milletvekillerinin "söylersiniz ama yapmazsınız" demesi üzerine Elvan, "olur, olur" karşılığını verdi.

Daha sonra Bakan Davutoğlu, bakanlık bütçesinin sunuşuna başladı.

Davutoğlu, konuşmasına başlarken, toplantı saatindeki değişikliğin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rusya'ya gitmesinden kaynaklandığını belirterek, Komisyon üyelerinin gösterdiği anlayışa teşekkür etti.

Öte yandan, CHP'li milletvekilleri, Komisyona "sorun karnesi" başlığıyla bir tablo getirdi. Davutoğlu sunumuna başlamadan tablo salondan çıkarıldı. Karnede, dersler bölümünde "Mauritius, Malavi: ten point, Suriye:-5, Irak:1, İran: 2, Mısır: 0" yazılı olduğu görüldü.

Kaynak: AA