Siirt'te 'Okul Geçidi Görevlisi' Eğitimi Verildi

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce 194 öğrenciye "Okul geçidi görevlisi" eğitimi verildi.


Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Siirt il merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların giriş çıkışlarında görev alacak olan öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik Kültür Merkezinde teorik ve Hükümet Bulvarı üzerinde ise uygulamalı olarak "Okul geçidi görevlisi" eğitimi verildi.

Uygulamalı eğitim sırasında adaylara özel kıyafetleri giydirilerek trafiği yönlendirmeleri sağlandı. Dört dönem halinde gerçekleştirilen eğitim sonunda 194 aday okul geçidi görevlisi kimlik belgesi almaya hak kazandı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada eğitim alan öğrencilerin işaretlerine uymayan sürücelere cezai işlem uygulayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Belirtilen görevliler okul giriş çıkışlarında öğrencilerin ve sürücülerin her hangi bir kazaya karışmaması ve üzücü olayların yaşanmaması için trafiği yönlendirmekle yetkilidirler. Sürücülerimizin görevlilerin yönlendirmelerine göre hareket etmeleri gerekmektedir. Bu görevlilerin işaretlerine uymayan sürücüler hakkında tespit tutanağı düzenlenerek cezai işlem yapılacaktır. Öğrencilerimizin güvenliği için tüm sürücülerimiz ve vatandaşlarımızı görevlilere yardımcı olmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA