Konyaaltı’nda Fırınlar Doğalgaza Geçiyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçede hizmet veren fırıncıların artık doğalgaz kullanımına geçeceğini açıkladı.

Konyaaltı’nda Fırınlar Doğalgaza Geçiyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu ve fırıncı esnafı ile bir araya gelerek, fırınların doğalgaza geçmelerinin, halkın sağlığı ve ilçenin daha yaşanır olması bakımından son derece olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili kendilerine gelen şikayetlerin büyük bir bölümünün fırınlardan çıkan dumanlar olduğunu ifade eden Başkan Böcek, “Alt katı fırın olan bir binada insanlar balkona çamaşır dahi asamamakta. Fırınların bacalarından çıkan duman, insanların gerek sağlığını gerek ise yaşam kalitesini son derece olumsuz etkilemekte” dedi.

30 Aralık 2013 tarihine kadar ilçenin tamamında doğalgaz çalışmalarının tamamlanacağını dile getiren Başkan Böcek, ilçe sakinlerinin artık bacasından kara dumanların çıktığı fırınlar görmeyeceğini söyledi.

Başkan Böcek, Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu’nun konuya olumlu yaklaştığını belirterek, Konyaaltı’nda bir ilke daha imza atarak, en kısa süre içinde tüm fırınların doğalgaz uygulamasına geçeceğini kaydetti.

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu ise konuşmasında, Konyaaltı Belediyesi’nin bu gayretini son derece olumlu bulduklarını belirterek, fırıncılar olarak böylesi özel bir ilçede üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
Kaynak: İHA