Tekirdağ’daki Cinayetlerin Baş Şüphelisi Tutuklandı

Tekirdağ’da kaybolduktan 6 yıl sonra kemikleri bulunan Meral Yapıcı (19) ve Nefise Kıran (17) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden Yapıcı’nın amcaoğlu, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Tekirdağ’daki Cinayetlerin Baş Şüphelisi Tutuklandı

Tekirdağ’da kaybolduktan 6 yıl sonra bir deniz kenarındaki bağevinin yanındaki iskelede kemikleri bulunan Meral Yapıcı (19) ve Nefise Kıran (17) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan Meral Yapıcı’nın amcaoğlu Göksel Y., Nefise’nin sevgilisi olduğu iddia edilen Talip E. (38), Meral’in sevgilisi olduğu iddia edilen bilgisayarcı Uğur O., genç kızların arkadaşı olan Serkan A. (38) ve Bahar Ç. (26) adliyeye sevk edildi. Diğer 4 kişi savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılırken baş şüpheli Göksel Y., tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkeme sevk edildi. Mahkemede de poliste ve savcılıkta olduğu gibi sessiz kalmayı tercih eden şizofren hastası Göksel Y., ifadesinde “Ben kimseyi öldürmedim. Bir şey bilmiyorum. Suçum yok” dedi.

2 kızın telefon sinyalinin bağevinde kesildiği esnada bağevinden Göksel Y.’nin telefon sinyalinin geldiği delillerinin değerlendiren mahkeme, Göksel Y.’nin ‘kasten adam öldürme’ suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi. Zanlı, Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Adliye önünde konuşan Göksel Y.’nin akrabası Tülay Y., “Göksel hastaydı. Hiçbir şeyden haberi yok. Televizyon bile izlemiyor. Kemiklerin bulunduğunu bile bilmiyordu. Annesi de hasta” dedi.

Zanlının avukatı Nasuh Tokat ise adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, “Poliste ve savcılıkta olduğu pek fazla konuşmadı. ‘Ben kimseyi öldürmedim’ dedi.

Fazla bir şey söylemedi” dedi.

Kaynak: İHA