Gkv Liselerinde Sandıktan Demokrasi Zaferi Çıktı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinde yapılan ve çekişmeli geçen öğrenci meclis başkanlık seçimlerinde Gaziantep Kolej Vakfı Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji öğrencileri yeni başkanlarını seçti.

Gkv Liselerinde Sandıktan Demokrasi Zaferi Çıktı

GKV Özel Okullarına bağlı faaliyet gösteren Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji “Okul Öğrenci Meclisi Başkan Seçimini başarıyla gerçekleştirdi. Yoğun gecen propaganda çalışmalarının ardından sandığa giden öğrenciler yeni başkanlarını belirlemek için oy kullandı. Yapılan oylamanın ardından seçim heyeti tarafından oylar sayılarak başkan adaylarının aldığı oylar belirlendi. En çok oy alan adayların başkanlığı kazandığı seçim çalışmaları GKV Özel Okulları genelinde de büyük heyecan oluşturdu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, “Bilindiği üzere Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Cemil Alevli Koleji bulunmaktadır. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz Okul Öğrenci Meclisi Başkan Seçimlerini daha önce yapmıştı. Bugün liselerimizde bu heyecan yaşardı ve her üç lisemizin yeni öğrenci meclis başkanlarıyla bu eğitim öğretim yılında görev yapacak olan öğrenci meclisleri yapılan seçimlerle oluşturuldu. Bu seçimlerdeki temel amaçlarımız öğrencilerde demokrasi bilincini geliştirmek, katılımcılığı sağlamak, vatandaşlık bilinci oluşturmak aynı zamanda Atatürkçü bir çizgide, demokratik cumhuriyetimizin kazanımlarını bilen, bu kazanımlara saygılı ve korumaya azimli gençler yetiştirme yolunda, çok önemli adımlar atılmaya devam edilmektedir. Seçim komisyonunun ve müşahitlerin önünde yapılan seçimde GKV Fen Lisesinden Onur Deng Alagöz, 182 geçerli oydan 71’ini alarak başkan seçilirken en yakın rakibi Deniz Özkuyucu 60 oy alarak meclis başkan yardımcısı oldu. GKV Cemil Alevli Koleji’nden Oğulcan Cenkcimenoğlu tek aday olarak seçime katılmış kendi okulunun başkanı olmuştur. En çekişmeli seçim ise GKV Anadolu Lisesi’nde olmuş 347 geçerli oyun kullanıldığı sandıktan iki aday aynı oyu alarak eşitliği sağlamıştır. Sonucu büyük bir sürpriz olan bu sandıktan ilk oylamada A. Enver Bilecen 97 ve M. Hamza Özköse 97 eşit oy almış olup bu sandıkta ikinci tur seçimler yapılmış ve ortaya ilginç bir sürpriz çıkarak 333 geçerli oydan 92 oyu alarak Eren Kaleoğlu GKV Anadolu Lisesi Okul Öğrenci Meclis Başkanı seçilirken H. Deniz Tekin ise 79 oyla ikinci olmuş ve başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir” dedi.

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKANLARIN İLK MESAJI ANLAMLI OLDU
GKV Fen Lisesinden Okul Öğrenci Meclis Başkanı Onur Deng Alagöz, GKV Cemil Alevli Koleji Öğrenci Meclis Başkanı Oğulcan Cenkcimenoğlu ve GKV Anadolu Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı Eren Kaleoğlu seçim sonrası yaptıkları ilk açıklamada birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek okullarının geliştirilmesi yanında öğrencilere vaatleri yerine getirebilmek için çalışacaklarını ifade ettiler. Çiçeği burnunda başkanlar açıklamalarında Gaziantep genelinde düzenleyecekleri etkinliklerle il genelindeki okullarla da irtibat kurarak bu okullarda da bir birinden farklı etkinliklere imza atacaklarını ve özellikle kırsal kesimlerde bulunan liselerin öğrencileriyle el ele vererek çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini belirttiler. Seçim sonrası teşekkür konuşmalarını yapan başkanlar daha sonra tebrikleri kabul ederek göreve başladı.

Kaynak: İHA