Aydın'da Havaalanı ve Hızlı Tren İçin İmza Kampanyası

Aydın'da, bazı sivil toplum örgütlerince Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması ve "İzmir-Aydın-Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı" projesinin gelecek yılın yatırım programına alınması için imza kampanyası başlatıldığı bildirildi.


Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Ticaret Borsasıyla ortak düzenledikleri "Bir imza da sen at" kampanyasıyla ilgili yazılı açıklamasında, gelecek yılın mart ayından itibaren büyükşehir statüsü kazanacak kentte, ticari imkanlar ve lojistik maliyetler dikkate alındığında, havayolu ve demiryolunun aktif olması gerektiğini belirtti.

İldeki Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığı ile tarımsal ürünlerimizin transferine imkan sağlayabilecek altyapıya hazır hale getirilerek hizmete açılması gerektiğini ifade eden Ülken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bununla birlikte 2023 planının içerisine dahil edilmiş olan hızlı tren projesinin, 2014 yılı itibariyle Aydın'a kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Her iki konuyla ilgili üyelerimizden ve kamuoyundan destek gördüğümüz için imza kampanyası başlattık. Aydınlıların, bu konuda duyarlılığını imza kampanyasına destek vererek göstereceğine inanıyoruz."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, 100 bin imza toplamaları durumunda taleplerinin ses getireceği tahmininde bulunarak, "Bu, Aydın için olmazsa olmazdır" ifadesini kullandı.

Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin de kampanyanın başarıya ulaşması dileğinde bulundu.

Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması ve "İzmir-Aydın-Denizli Hızlı Tren Taşımacılığı" projesinin gelecek yılın yatırım programına alınması için başlatılan kampanyada toplanan imzaların, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına iletileceği bildirildi.

Kaynak: AA