Çocuklardan Komşulara Aşure İkramı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Çocuk Evlerinde kalan çocuklar, Muharrem ayı nedeniyle komşularına aşure ikram ettiler.


Muharrem ayının gelmesiyle birlikte çocuk evlerinde yaşayan çocuklar, yaptıkları aşureleri ev ev dolaşarak komşularına dağıttı.

İl Müdürü Osman Kahraman’a ve kurum personellerine de kendi yaptıkları aşureyi getiren çocuklar, birlikte hazırladıkları bu özel tatlıyı dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Aşure ayının anlam ve öneminin çok değerli olduğunu belirten İl Müdürü Osman Kahraman, “Muharrem Ayı bir kurtuluş ayıdır. Bugünün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek gerektiğini vurgulayan Kahraman, Mübarek Muharrem Ayı dolayısıyla çocuklarımız, çocuk evlerinde aşure yaptılar, komşularına aşure ikram ettiler. Bu vesileyle çocuklarımız insanlara bolluk ve bereketin simgesi olan Muharrem Ayı’nı hatırlatmak istediler” dedi.

Kaynak: İHA