Kbü’de Üniversite-sanayi İşbirliği Tanıtım Toplantısı

Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişimi için TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ar-Ge Projeleri, Hibe ve Destek Programları tanıtım toplantısı Karabük Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Kbü’de Üniversite-sanayi İşbirliği Tanıtım Toplantısı

KBÜ Rektörlük binası senato toplantı odası’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, Üniversite Dekanları, Müdürleri, KARDEMİR A.Ş. Ünite Müdürleri, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Ersöz ile Akademik personel katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, üniversitelerde geliştirilen bilginin işletmeler tarafından işlenmesi gerektiğini söyleyerek, “ Bu bakımdan üniversitelerde yetişen ürünlerin nihai ürünlere dönüşmesi çok önemlidir. Bugün pek çok yenilikçi düşünceye ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu vesileyle çalışmalarımızın yararlı olacağına inanarak bu toplantıyı yapma gereksinimi hissettik. Üniversite-Sanayi işbirliği süreci çok kolay bir süreç değildir. Öncelikle bu sürece inanmanız gerekir. Eğer gelişen ve büyüyen bir Türkiye hedefliyorsak bugünden başlayarak bunun adımlarını atmalıyız. Bugün burada toplanma amacımız Üniversitemizin TÜBİTAK destekli projelerinin miktarını artırmak ve projeleri içerik açısından güçlü hale getirmek için Üniversite-Sanayi işbirliğinden faydalanmaktır. Üniversite Yönetimi olarak bu zamana kadar her türlü işbirliğine açık olduk ve imkânları sonuna kadar zorladık bundan sonra da zorlayacağız.” dedi.

Konuşmanın ardından TEYDEB Ar-Ge projesi tanıtım toplantısında Ar-Ge Projeleri, hibe ve destek programları anlatıldı.
Kaynak: İHA