Chp'li Milletvekili Polisin Müdahalesi Sırasında Zor Anlar Yaşadı

İstanbul Adliyesi önünde eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Eylemcilere destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal da zor anlar yaşadı. Zaman zaman polisle tartışan Tanal, eylemcilerin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı.
Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup, basın açıklaması yapmak istedi. Polisin müdahalesi ile dağılan eylemciler, bir süre sonra tekrar toplandı. CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Melda Onur ve atılan gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu komaya giren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da eylemcilere destek verdi. Basın açıklaması yapan Sami Elvan, "Evimizden ekmek almak için çıkan Berkin, atılan gaz bombasının isabet etmesi sonucu beyin kanaması geçirmiştir. 153 gün geçmesine rağmen olayın sorumlularının bulunması konusunda avukatımız aracılığı ile yaptığımız talepler sonuçsuz kalmıştır. Biz ailesi olarak vur emri verenlerin ve ateş edenlerin yargılanmasını bekliyoruz" dedi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da, polisin adliye önündeki müdahalesini eleştirerek, "Adeta polis ile halk karşı karşıya getirilmek isteniyor. İnşallah polis bu tavrından vazgeçer. Şikayet yapılır dağılır. Burası güya adliye sınırları içinde deniyor. Burası adliye sınırları içinde değil, adliye dışında boş bir meydan. Vali beyle bu sorunu konuştuk, telefon bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından polis, eylemcileri dağılmaları yönünde uyardı. Dağılmayan eylemcilere ikinci kez tazyikli su ile müdahale edildi. Bazı eylemcilerin müdahaleden kaçarak E-5 trafiğini zaman zaman aksattıkları görüldü.

Müdahale sırasında CHP Milletvekili Mahmut Tanal polisle tartıştı. Uzun süre polisin peşinden koşan Tanal, eylemcilerin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı.
Kaynak: İHA