Ak Parti Yozgat Aday Adayları Temayül Yoklaması

Yozgat'ta yerel seçime ilişkin AK Parti'den aday adayı olan kişilere yönelik temayül yoklaması başladı.


Yimpaş AVM Konferans Salonunda kurulan 14 sandıkta başlayan temayül yoklamasında bin 250 kişinin oy kullanması bekleniyor.

Temayül yoklaması için oluşturulan komisyonda, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Kadın Kolları MKYK Üyesi Ayşe Bağcecik, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Ali Eski yer aldı.

Tanrıverdi, oylama öncesi yaptığı konuşmada, 30 Mart 2013 yerel seçim çalışmaları kapsamında tüm belediyelerde aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, temayül yoklamalarının bu hafta sonu tüm illerde tamamlanacağını bildirdi.

Temayül yoklamasının sonucunun kesin sonuç olmadığını dile getiren Tanrıverdi, "Temayül aday belirlemede bir faktördür. O açıdan temayül yoklaması sonucunda çıkan arkadaşlarımız değerlendirilecek diğer faktörlerle birlikte değerlendirildikten sonra aday isim ortaya çıkmış olacaktır" dedi.

30 Mart yerel seçimlerini önemsediklerinin altını çizen Tanrıverdi, "30 Mart yerel seçimleri sadece belediye başşkanlarının meclis üyelerinin il genel meclis üyelerinin seçildiği bir seçim değildir. 30 Mart yerel seçimleri aynı zamanda Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesinin yapılcağı bir seçimdir. O açıdan 30 Mart seçimlerine teşkilatımız çok ciddi bir şekilde hazırlanmalı, hedefe kilitlenmeli" diye konuştu.

Tanrıverdi'nin konuşmasının ardından oy kullanma işlemi başladı.

Kaynak: AA