Ahıska Türkleri Sürgününün 69. Yıldönümü

Ahıska Türkleri Sürgünün 69. Yıldönümü anma programına katılmak üzere Eskişehir’e gelen Bizim Ahıska Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zeyrek, Eskişehir Türk Ocağı Şube Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ve Ahıskalı öğrencileri temsilen Orhan Ulfanov, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Ahıska Türkleri Sürgününün 69. Yıldönümü

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, 1944 yılında Ahıska ve Kırım Türklerinin çok büyük acılar yaşadığını vurgulayarak, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de bu kapsamda çeşitli anma programları düzenlediklerini kaydetti.

Ziyaret esnasında, Ahıska Türklerinin geçmişte yaşadığı acıları aktaran Zeyrek, “Geçmiş tarihte yaşanan sürgünü, yaptığımız faaliyetlerle gençlerimize unutturmamaya çalışıyoruz” dedi.

Zeyrek, üç ayda bir çıkan “Bizim Ahıska Dergisi” için ise;“Bütün Ahıska Türklerinin sesi olmayı amaçlayan dergi, Ahıska Türklerinin kültürel değerlerini ön planda tutmaktadır. Türk milli kültürünün temel taşlarını sayfalarına yansıtarak uzun yıllar anayurttan ayrı düşmüş olan halkımızın Anadolu Türklüğü ile kucaklaşmasına yardımcı olmaktadır” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Tuna, Zeyrek’e günün anısına TDKB anı tabağı hediye ederken, Zeyrek’te Vali Tuna’ya, Bizim Ahıska Dergisinin çeşitli sayılarını takdim etti.
Kaynak: İHA