Demirdöküm'e Ar-ge Merkezi Sertifikası

DemirDöküm, Ar-Ge Merkezi Sertifikası almaya hak kazandı.


DemirDöküm açıklamasına göre, Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazanan kurumlar sertifikalarını, Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün elinden aldı.

Bu yıl içinde Ar-Ge Merkezi unvanı alan DemirDöküm'ün Bozüyük'teki Ar-Ge departmanı adına sertifikayı DemirDöküm Üst Yöneticisi Dr. Axel Busch aldı.

DemirDöküm'ün Bozüyük'teki Ar-Ge Merkezi, Vaillant Group'tan yapılan teknoloji transferiyle, 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun uyarınca Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanlığı kriterlerine uygun bir şekilde düzenlenerek 2013 yılı içinde Ar-Ge Merkezi olarak onaylandı.

Yapılan yatırımlar ve Vaillant Group'tan yapılan teknoloji transferi Bozüyük'ü, Vaillant Group'un Almanya'dan sonra ikinci sıradaki "yetkinlik merkezi" düzeyine yükseltti. Bozüyük'deki Ar-Ge faaliyeti sonucunda DemirDöküm, çevreye saygılı ve sürdürülebilir ekonomiye uygun yenilikçi ürünleriyle iki uluslararası ödül de aldı.

Açıklamaya göre bu özellikleriyle DemirDöküm, bugüne kadar onaylanan ve sınai üretimde kullanılan 9 patenti ve 1 faydalı modeli ve halen değerlendirmesi süren 5 patent başvurusuyla Ar-Ge, inovasyon ve tasarımın başarılı bir örneği olarak rakiplerini geride bırakıyor.

DemirDöküm'ün CEO'su Dr. Axel Busch, konuya ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vaillant Group ve DemirDöküm, Ar-Ge konusunda işbirliğini sürdürecek, yeni patentler alacak, inovasyon ve tasarımı daha da geliştirecektir. Bu şekilde, katma değeri yüksek üretim hedefinde kendilerine düşen görevi yerine getirecektir. Bu, Türkiye'nin kalkınmasına da değer katacaktır. 2023'e doğru sürdürülebilir inovasyonla, 100 patent almayı, yetkinlik merkezi sayımızı 5'e çıkartmayı ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde her yıl 5 yüksek lisans tezini desteklemeyi hedefliyoruz."

Kaynak: AA