Ab Ekonomi ve Maliye Bakanları Tek Denetim Mekanizması’na Sıcak Bakıyor

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen AB ekonomi ve maliye bakanları, mevcut vergilendirme sorunları üzerinde anlaşmaya varamazken, Bankalar Birliği’nin ilk adımı olan Tek Denetim Mekanizması (SSM) konusunda fikir birliği oluşturdu.


Litvanya’nın dönem başkanlığını üstlendiği AB Ekonomi ve Maliye Konseyi toplantısı Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirildi.

Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Litvanya Maliye Bakanı Rimantas Sadzius, bakanların gündemini vergilendirme sorunları ve Bankalar Birliği’nin ilk adımı olan Tek Denetim Mekanizması’nın (SSM) oluşturduğunu dile getirdi.

Vergilendirme konusunda sunulan teklifleri iki üye ülkenin reddetmesi nedeniyle konu üzerinde herhangi bir anlaşmaya varılamadığını söyleyen Sadzius, bakanların Tek Denetim Mekanizması konusunda ise görüşlerinin birbirinden çok farklı olmadığını ifade etti.

Sadzius, “Benim genel izlenimim; popüler basmakalıplara rağmen üye ülkeler arasında herhangi bir kutuplaşma olmadığı yönünde” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA